Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Náchodě řidiči ode dneška neprojedou silnicí Jizbice-Lipí, uzavírka jen tak neskončí

Řidiči si ode dneška zvykají na uzavírku silnice na trase Lipí - Náchod, silničáři tady provedou rekonstrukci vozovky. Uzavírka by měla skončit na konci října.

Objízdná trasa bude vedena obousměrně po silnici III/285 26 přes Jizbici, Dobrošov, Českou Čermnou, Borovou, Nový Hrádek, dále po silnici II/285 přes Slavoňov, Blažkov, Nové Město nad Metují po křižovatku se silnicí I/14 (Sepský most), dále po silnici I/14 přes Spy až po křižovatku se silnicí III/308 21, dále po silnici III/308 21 do Nového Města nad Metují – Krčína, po křižovatku se silnicí II/308, dále po silnici II/308 a III/285 20 do Vrchovin, dále po silnici III/285 21 a po silnici I/14 z Vrchovin do Náchoda na silnici I/33 a na silnici III/285 26 (viz příloha). 

"V termínu od 3. do 10. 4. 2023 (Velikonoce) bude po silnici III/285 26, po dohodě se zhotovitelem, za maximálně zvýšené opatrnosti a dle pokynů pracovníků stavby, umožněn obousměrný průjezd osobních automobilů a autobusů (dodávka) stanovených výlukovým jízdním řádem," uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Nina Adlof. Ostatní autobusy (velké) budou již jezdit po objízdné trase.

Lidé v městské části Lipí musí brát také na vědomí, že na základě nepříznivého počasí, nebude linkou 645383 dopravce CDS s.r.o. Náchod obsluhována od 3. do 10. 4. 2023 zastávka Náchod,Lipí,odb.Peklo a Náchod,Lipí,vodojem. Občané musí využít zastávky Náchod,Lipí či Náchod,Jizbice. 

Od 11. 4. 2023 (úterý) dojde k úplné uzavírce silnice III/285 26 a pouze obyvatelům města Náchoda, opět po dohodě se zhotovitelem a za zvýšené opatrnosti, bude umožněn jednosměrný průjezd po uzavřené části silnice III/285 26 (od křižovatky s ul. Pod Lipím) po náves Lipí. V tomto úseku je nutné respektovat, že vozidla a technika stavby budou jezdit v obou směrech, kdy provoz bude řízen pracovníky stavby a může zde dojít ke krátkodobému uzavření této části komunikace. Z Lipí do Jizbice bude obyvatelům města Náchoda umožněn jednosměrný průjezd přes Chodýnka a poté z Jizbice lesem do Náchoda (stejně jako v loňském roce). 

Ohodnoť článek

Foto Budějcká Drbna

Štítky Náchod, silnice, Lipí, Jizbice, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Náchodě řidiči ode dneška neprojedou silnicí Jizbice-Lipí, uzavírka jen tak neskončí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.