Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

PŘEHLED: Česká pošta zruší v Hradci Králové sedm poboček. Vedení města je proti

Česká pošta dnes zveřejnila seznam 300 poboček, které zruší k polovině roku. V Královéhradeckém kraji jich bude 16, přímo v Hradci Králové sedm. Rušené pobočky pošta vybírala podle návštěvnosti klientů nebo podle počtu uskutečněných transakcí. Vedení radnice v Hradci Králové se pro rušení poboček ohradilo.

„Celou tuto situaci považuji za absurdní z několika důvodů. Když pomineme, že jsme se většinu informací doposud dozvídali pouze z médií a oficiální zprávu jsme dostali až dnes dopoledne, je tristní, že celá skutečnost byla jen jednostranným oznámením společnosti. Nikdo ze zástupců České pošty s městem, které mohlo nabídnout znalost místního prostředí, tento krok nekonzultoval,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK).

V Hradci Králové dojde ke zrušení poboček v ulicích Petra Nejedlého, Štefánikova, K Sokolovně, Milady Horáková, Fráni Šrámka, Pardubická a na třídě Edvarda Beneše.

Po zrušení poboček by neměla být docházková vzdálenost k nejbližší pobočce tři kilometry. Z tohoto důvodu nedochází ke zrušení poboček v obcích, kde je pouze jedna. Pobočky, které budou nově spádové pro klienty, jejichž pošta byla zrušena, zajistí dostatečnou kapacitu pro jejich obsluhu, uvedla dnes Čeká Pošta.

„Mrzí mě, že jsme k tomuto kroku byli vývojem na trhu poštovních služeb a ekonomickou realitou dohnáni. Legislativa se změnila a my si nemůžeme dovolit luxus provozovat pošty, které nemusíme,“ uvedl v tiskové zprávě Miroslav Štěpán, pověřený zástupce generálního ředitele České pošty.

Města v kraji si stěžují na komunikaci České pošty

V Hradci Králové se Česká pošta rozhodla zrušit rovnou polovinu poboček. Na Moravském Předměstí, největším sídlišti v kraji, jsou to dokonce všechny tři pobočky. „Z těchto důvodů plánujeme vyzvat zástupce České pošty, aby své rozhodnutí ještě pozměnili. Tento jednostranný krok, postup, jakým byl aplikován a především komunikován, shledáváme jako likvidační s negativním dopadem na širokou veřejnost,“ dodala pro Drbnu primátorka.

Například Jaroměři by měli přijít o dvě pobočky na sídlišti Na Zavadilce na Pražském Předměstí a v Josefově. Obyvatelům Jaroměře by tak měla zůstat jen hlavní pošta v centru města.

„Zaskočilo mě to, dělá mi to vrásky na čele. Takto nás postavit před hotovou věc! Aby se centralizovala tato služba takovouto formou je pro mě tristní zjištění," řekl dnes ČTK starosta Jaroměře Jan Borůvka (ANO).

Královéhradecký kraj dnešní seznam rušených poboček nekomentoval. Hejtman Martin Červíček (ODS) se pouze odkázal na své dřívější vyjádření, které novinářům podal ve čtvrtek. „Byli jsme seznámeni se základními, už veřejně známými, principy transformace České pošty. Mě osobně by však primárně zajímala spíše debata o strategické transformaci než seznámení s realizačními důsledky dílčích kroků," uvedl.

Podle dnešní tiskové zprávy, kterou Česká pošta vydala, se zástupci pošty osobně vydají do obcí, kde k redukci poboček dochází. „Starostům obcí a primátorům měst, ve kterých dojde ke zrušení některé z poboček, zástupci České pošty osobně vysvětlí nastalou situaci, odůvodní výběr rušených poboček a budou s nimi diskutovat o budoucím zajištění poštovních služeb v jejich městě,“ uvedl dnes mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Ohodnoť článek

Foto Česká pošta

Štítky Česká pošta, pobočky, rušení, Hradec Králové, Jaroměř, Královéhradecký, kraj, redukce, omezení, přehled, služby, pošta, dopis, balík, zásilka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Česká pošta zruší v Hradci Králové sedm poboček. Vedení města je proti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.