Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Seniorka přišla o 1,2 milionu korun. Uvěřila údajnému zaměstnanci banky

Sedmdesátiletá seniorka přišla o 1,2 milionu korun. Uvěřila volajícímu, který se představil jako zaměstnanec její banky. Vymyslel si, že byl její účet napadený a peníze je třeba vybrat. Všechny svoje peníze nakonec vložila do bitcoinmatu.

„Žena uvedla, že jí zavolal neznámý člověk vystupující jako manažer banky, který ji přesvědčil, že u ní došlo ke zneužití bankovní identity. Aby své úspory ochránila, je třeba peníze z účtu vybrat a vložit je na rezervní konto,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Po telefonátu žena došla do banky a na přepážce své peníze vybrala. Následně byla nasměrována do bitcoinmatu, kam peníze postupně vkládala. Jelikož automat přestal fungovat, poslal jí podvodník k jinému.  

„Při vkládání poslední bankovky byla upozorněna náhodným kolemjdoucím na možný podvod. Žena, která do bitcoinmatu vložila 1,2 milionu a které zbyly v ruce jen účtenky o vkladech, poté zavolala na linku 158,“ uvedla Kormošová. 

I tento případ policie vyšetřuje jako podvod, za který může podvodník na dva až osm let do vězení. V minulém týdnu šlo o druhý podobný případ v Královéhradeckém kraji.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky banka, peníze, podvod, seniorka, milion, krimi, policie, bitcoinmat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka přišla o 1,2 milionu korun. Uvěřila údajnému zaměstnanci banky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.