Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O víkendu se bude lyžovat v Krkonoších i Orlických horách

Hlavní lyžařská střediska v Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji pokračují v provozu. Na sjezdovkách mají od 30 do 80 centimetrů mokrého sněhu. Podmínky k lyžování by mělo po neděli vylepšit ochlazení.

Na hřebenech Krkonoš leží 100 až 140 centimetrů sněhu. Lavinové nebezpečí ve středu vzrostlo z prvního na druhý stupeň z pětidílné stupnice. Mohou se vyskytnout laviny z mokrého sněhu, ve sněhové pokrývce se objevily místy praskliny, a to zejména na strmých svazích, uvedla horská služba.

V největším českém lyžařském středisku Špindlerův Mlýn se nyní lyžuje na 15 kilometrech sjezdovek v areálech Svatý Petr, Medvědín a Horní Mísečky. "Na sjezdovkách je 50 až 70 centimetrů sněhu. S provozem počítáme určitě do Velikonoc, tedy do pondělí 10. dubna včetně. Očekáváme, že příchod chladnějšího počasí jarní lyžování vylepší," řekl mluvčí Skiareálu Špindlerův Mlýn Adam Svačina. Nejkvalitnější lyžování je tradičně v areálu Svatý Petr, který má sjezdovky k severu a sníh z nich odtává nejpomaleji. Ceny skipasu při koupi po internetu jsou ve Špindlerově Mlýně pro nadcházející víkend a další dny od 690 do 980 korun za den.

Ve východokrkonošském SkiResortu Černá hora - Pec se v areálech Černá hora, Pec pod Sněžkou a Malá Úpa lyžuje na více než 24 kilometrech sjezdovek, na kterých je od 30 do 80 centimetrů sněhu. "Lyžaře čekají volné sjezdovky, o víkendu by mělo panovat chladnější počasí. Dětské lokality na Černé hoře a v Peci zůstávají otevřené. Běžecké stopy na vrcholu Černé hory a v okolí Pece pod Sněžkou budou na víkend upravené," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Jednodenní skipas pro dospělého koupený na internetu stojí ve SkiResortu pro následující dny 800 korun. Střediska Černá hora a Pec pod Sněžkou by měla být v provozu do Velikonoc. Areál Malá Úpa ukončí sezonu v neděli 2. dubna.

Po třídenní pauze se dnes opět otevřel areál Mladé Buky u Trutnova. Sezonu ukončí v neděli 26. března. V neděli se bude naposledy lyžovat i v Herlíkovicích u Vrchlabí. Krkonošský skiareál Dolní Dvůr je nyní mimo provoz a vleky spustí v sobotu a v neděli. Ostatní areály ve východních Krkonoších již sezonu ukončily.

V Orlických horách se stále lyžuje v Deštném a Říčkách. V sobotu se s lyžaři přijede do Deštného na tradiční akci rozloučit vládce Orlických hor Rampušák. Lyžovat se bude ještě v neděli, zřejmě naposledy v sezoně. "Pokud by se vrátila zima, není vyloučeno obnovení provozu na Velikonoce," řekl Petr Prouza z deštenského areálu. V Říčkách v Orlických horách jsou otevřené všechny sjezdovky, leží na nich 40 až 70 centimetrů sněhu. Sezona by v Říčkách měla skončit v sobotu 1. dubna takzvanými Bafuňářskými závody.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, lavina, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se bude lyžovat v Krkonoších i Orlických horách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.