Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jičín dokončil rekonstrukci denního stacionáře Domovinka. Podařilo se zvýšit kapacitu

Městu Jičín se podařilo dokončit rekonstrukci sociální služby Domovinka. Cílem bylo zvýšit její kapacitu z 20 na 35 míst. Provozují ji Sociální služby města Jičína a je určena uživatelům, kteří potřebují pomoct při péči o sebe nebo blízké. Služba bude v provozu denně.

Hlavním cílem bylo zvýšit kapacitu, která dlouhodobě nedostačovala. Hrozilo, že další klienti budou muset být odmítnuti. Pro tyto jedince radnice dočasně vyčlenila byt v Butovské ulici. Mezitím se začalo rekonstruovat. Kromě toho neměla budova výtah a úzké chodby komplikovali pohyb hendikepovaným.  

Během rekonstrukce služba fungovala v domě s pečovatelskou službou v ulicích Sokolovská a Butovská. „Stavební práce zahrnovaly zejména přístavbu a nástavbu objektu, spolu s vybudováním nového výtahu, bezbariérového vstupu a zhotovení nových sociálních zařízení, prostoru kuchyně a zázemí zaměstnanců. Nově bude uživatelům sloužit také venkovní terasa, která bude přístupná pomocí nové rampy,“ uvedla v tiskové zprávě vedoucí oddělení dotací v Jičíně Radmila Vávrová.  

Za přestavbu stacionáře bylo třeba zaplatit 40 milionů korun. Část těchto prostředků se podařilo získat z evropských fondů.  

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky Jičín, rekonstrukce, Domovinka, zdraví, péče, sociální, oprava, kapacita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín dokončil rekonstrukci denního stacionáře Domovinka. Podařilo se zvýšit kapacitu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.