Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zledovatělé cesty v Krkonoších jsou pro turisty past, Horská služba má napilno

Horská služba v Krkonoších má i v půlce března napilno. Zachraňovali turistku, která uklouzla při výstupu na Sněžku. Další tři turisté uvízli na zledovatělé cestě česko-polského přátelství.

V neděli dopoledne obdrželi záchranáři informaci o sklouznutí turistky úbočím Sněžky na polskou stranu do Kotle Lomniczki. „Žena uklouzla při pohybu po uzavřené Jubilejní cestě na Sněžku, v úseku, kde jsme prováděli v posledních letech již několik obdobných záchranných akcí,“ dodal k upřesnění místa nehody záchranář Tomáš Novák z Pece pod Sněžkou.

V podvečer se rozběhla záchranná akce také ve Špindlerově Mlýně, kde kvůli zledovatělému terénu uvízli na cestě česko-polského přátelství, v úseku mezi Špindlerovkou a Poledním kamenem, tři návštěvníci hor. Opět se jednalo o lokalitu, která je za podmínek zledovatělých cest na hřebenech Krkonoš zcela typická pro uvíznutí turistů anebo nedobrovolný výlet na polskou stranu hor.

Do třetice v pondělí 13.3. kolem poledne zasahovali horoslužebníci z Pece pod Sněžkou za pomoci transportní techniky na vrcholu Sněžky. Transportovali dvě dvojice vyčerpaných, a ne zcela dobře vybavených turistů z vrcholu do Pece pod Sněžkou.

„Přesto, že Horská služba varuje, vyzývá a informuje, stále se najdou jedinci, kteří se vydají na horskou túru nedostatečně nebo nevhodně vybaveni. Často podcení nástrahy meteorologické situace, nebo přecení své síly,“ dodávají jednohlasně zasahující záchranáři.

Ohodnoť článek

Foto krkonose.eu

Štítky horská služba, Krkonoše, Sněžka, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zledovatělé cesty v Krkonoších jsou pro turisty past, Horská služba má napilno  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.