Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Z České Čermné, kde má Pavel chalupu, vyrazí na inauguraci někteří starousedlíci

Ve čtvrtek u příležitosti inaugurace zvoleného prezidenta Petra Pavla nebudou chybět na Pražském hradě v řadách veřejnosti obyvatelé České Čermné na Náchodsku. Do Prahy zamíří asi tři desítky lidí z této obce, v níž má Pavel chalupu.

Také starosta České Čermné Tomáš Kulhánek obdržel pozvánku na oficiální program. Pražský hrad bude ve čtvrtek v den inaugurace otevřený pro veřejnost, která bude moci slavnost sledovat na velkoplošných obrazovkách na Hradčanském náměstí a na třetím hradním nádvoří.

"Řešili jsme, jestli do Prahy vypravit autobus. Nakonec jsme se dohodli, že každý, kdo bude mít zájem, se tam dopraví po vlastní ose. Dostal jsem pozvánku, jak do Vladislavského sálu, tak i do Španělského sálu. Velice si toho vážím, bude mi ctí se zúčastnit," řekl Tomáš Kulhánek. Je občanským navrhovatelem Pavlovy prezidentské kandidatury a byl v jeho volebním štábu.

"Cestu do Prahy na inauguraci plánují asi tři desítky místních. Co vím, tak nejsou mezi oficiálně pozvanými, jedou se podívat na celkovou slavnost, být při tom. Pro veřejnost bude od 18:00 přístupná katedrála svatého Víta, kde bude za přítomnosti pana prezidenta mše," řekl Kulhánek.

Petr Pavel má v obci s pěti sty obyvateli hodně příznivců. "Jsem přesvědčen, že bude úřad prezidenta zastávat důstojně a naváže v tom nejlepším na Václava Havla a Tomáše Garrigua Masaryka," řekl Kulhánek.

Podle něj do České Čermné na chalupu dosud jezdil Petr Pavel s manželkou Evou poměrně často. "Petra Pavla znám roky, bereme ho tady jako kamaráda. Po volbách jsme se s ním už viděli, trávil tady týdenní dovolenou. Řadu věcí, jak to tady bude dál fungovat, jsme si s ním vyjasnili. Důležité pro mě je to, že sem chtějí jezdit i nadále. Budeme se snažit mu vyjít maximálně vstříc, uděláme vše proto, aby se tady nadále cítil příjemně a měl tady takový ten chráněný ostrov k odpočinku a relaxaci, zkrátka oázu normálnosti," dodal.

Pavel ve čtvrtek složí slib do rukou předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) na společné schůzi obou parlamentních komor, která se uskuteční od 14:00 ve Vladislavském sále, a přednese projev. Poté se hosté přesunou z Vladislavského do Španělského sálu, mezitím prezident vyjde na balkon, kde pozdraví veřejnost, potom půjde k soše prezidenta T.G. Masaryka. Součástí programu bude také v 18:00 děkovná bohoslužba Te Deum v katedrále sv. Víta.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto spolusilnejsi.cz

Štítky ČR, prezident, zajímavosti, Pavel, inaugurace, Náchodsko, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z České Čermné, kde má Pavel chalupu, vyrazí na inauguraci někteří starousedlíci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.