Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté na běžkách kontrolují chaty v Orlických horách. Na jaře přesednou na kolo

Během zimní sezony zloději využívají příležitosti a často si vyhlížejí opuštěné a zazimované chaty. Ty se v pravidelných intervalech snaží kontrolovat policie. V některých místech však musí obout běžky. Jde například o Rychnovsko a Orlické hory.

Právě na běžkách policisté svoji obchůzku zvládají nejrychleji. „Kontrolují zejména vstupní a všechny další dveře do budov i přilehlých staveb. Nezapomínají se přesvědčit ani o tom, zda jsou zabezpečená okna nebo okenice,“ uvedla na webu policie mluvčí Alena Kacálková.

V případě, že je všechno v pořádku nechají policisté vzkaz s datumem prohlídky a kontaktem. Pokud by byla chata vykradená, kontaktují majitele. „Zatím k této variantě nemuseli přistoupit, neboť všechny objekty, které se ocitly v jejich hledáčku, byly v pořádku,“ popisuje situaci na Rychnovsku Kacálková.

Policisté doporučují

„Zajistěte si svůj objekt, zejména dveře a okna. Účinné je zesílit vstupní dveře, instalovat kvalitní zámkové systémy, uzamykatelné okenice, mříže na okna apod. Vhodná je také instalace elektronické zabezpečovací signalizace, která v případě poplachu přivolá bezpečnostní agenturu či policii. Rozumné je nepodceňovat ani dobré sousedské vztahy. Vzájemná kontrola budov se jistě vyplatí.

Pokud máte podezření, že se do chaty či chalupy vloupala cizí osoba nebo že tam dokonce ještě přebývá, v žádném případě do objektu nevstupujte. Z bezpečného místa zavolejte na linku 158. Předejdete tak případnému ohrožení vaší osoby a zničení stop, důležitých pro vyšetřování majetkové trestné činnosti.“

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, běžky, Orlické, hory, Krkonoše, Rychnovsko, kontrola, chata, objekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na běžkách kontrolují chaty v Orlických horách. Na jaře přesednou na kolo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.