Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fakultní nemocnice v Hradci Králové bude od zítřka očkovat proti covidu na Klinice infekčních nemocí

Fakultní nemocnice Hradec Králové ukončila očkování vakcínami proti covidu-19 v Pavilonu interních oborů FN HK a Bašteckého pavilonu. Od zítřka bude očkování lidí starších 12 let nabízet v Centru očkování a cestovní medicíny na Klinice infekčních nemocí FN HK, tedy v budově číslo šest. Důvodem přesunu je výrazný pokles zájmu o očkování.

"Pro očkování dospělých budou vyhrazeny vždy středy od 7:30 do 11:30, pro zajištění plynulé organizace očkování nemocnice doporučuje registraci přes weby https://registrace.mzcr.cz nebo https://ocko.uzis.cz. Centrum bude v případě kapacitních možností v ordinační době očkovat i neregistrované a případně i samoplátce," uvedl mluvčí FN HK Jakub Sochor.

Centrum očkování a cestovní medicíny bude zajišťovat také aplikaci přípravku Evusheld k prevenci onemocnění covid-19 u vybraných rizikových skupin pacientů. Objednání na očkování je možné v běžné pracovní době na telefonním čísle 495 834 806 (4215) nebo přes e-mail: ockovanicovid@fnhk.cz.

"Administrativní záležitosti spojené s očkováním, například registrací či certifikáty, je možné každou středu od 13:00 do 15:00 řešit v kartotéce v přízemí Pavilonu interních oborů, která je umístěna naproti lékárně," uvedl Sochor.

Hradecká fakultní nemocnice bude jednou měsíčně zajišťovat také očkování proti koronaviru u dětí od šesti měsíců do 11 let, aktuální termíny budou uveřejňovány na webových stránkách nemocnice.

"Objednání na očkování dětí, které bude probíhat v ambulantním traktu Dětské kliniky FN HK v budově číslo 18, vchodu C, je možné na telefonním čísle 495 834 806 nebo přes e-mail: ockovanicovid@fnhk.cz. Očkování ve FN HK je pro všechny věkové skupiny zajišťováno výhradně vakcínami firmy Pfizer/Biontech," uvedli zástupci nemocnice.

Očkování ve FN HK začalo 2. ledna 2021, od té doby zdravotníci podali zhruba 250.000 dávek očkovacích látek. V období největšího zájmu veřejnosti centrum aplikovalo kolem tisícovky dávek denně a bylo v provozu sedm dní v týdnu. S klesajícím zájmem byl postupně provoz centra omezován a v únoru se očkovalo jen ve vybraných dnech.

V březnu uplynou tři roky od chvíle, co byl v Královéhradeckém kraji zaznamenán první případ covidu-19. O pacienty s covidem v kraji pečují zejména FN HK a krajské nemocnice. V kraji byl zaznamenám první případ koronaviru 9. března 2020 a první úmrtí v souvislosti s tímto onemocněním bylo oznámeno 26. března téhož roku. Kraj byl na konci roku 2020 a v prvních dvou měsících roku 2021 jedním z nejzasaženějších regionů v ČR.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, očkování, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice v Hradci Králové bude od zítřka očkovat proti covidu na Klinice infekčních nemocí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.