Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji sněžilo. Na kluzkých silnicích se stala řada nehod

Na silnicích v Královéhradeckém kraji ležela dnes ráno po sněžení vrstva rozbředlého nebo ujetého sněhu. Policie na kluzkých silnicích dnes ráno evidovala řadu nehod včetně dvou nehod autobusů. Nehody se obešly bez vážnějších následků, vyplývá z informací policie. Na silnicích v Krkonoších vítr dnes ráno tvořil sněhové závěje, na Rychnovsku sněhové jazyky. Řidiči by měli být při jízdě velmi opatrní, do hor by měli vyrážet se zimní výbavou, uvedli silničáři. Teploty se dnes ráno v kraji pohybovaly od nuly do minus šesti stupňů Celsia.

Od rána evidujeme zatím desítku událostí - dopravní nehody a technické pomoci, které mohou souviset se zhoršenými klimatickými podmínkami. Při nehodách pomáháme hlavně s vyproštěním uvízlých vozidel.
Události sledujte online: https://t.co/vpMAs8FPOt pic.twitter.com/cKmXBT5UdX

Dvě auta se ráno srazila v Jaroměři na Náchodsku, u Hostinného a u Vrchlabí na Trutnovsku, v Českém Meziříčí na Rychnovsku a ve Všestarech na Hradecku. U obce Bystřice na Jičínsku řidič auta narazil do stromu. U Milovic na Jičínsku sjel autobus do příkopu, částečně ze silnice sjel autobus v Javornici na Rychnovsku. V Podbřezí na Rychnovsku skončilo osobní auto na boku. Řidič auta havaroval v Předměřické ulici v Hradci Králové.

V Chotěvicích na Trutnovsku na silnici I/16 uvázl před 08:00 na kluzké silnici kamion a cestu zablokoval. Nákladní auto havarovalo na silnici I/37 v obci Kocbeře na Trutnovsku. Místo se dá s opatrností objet.

V Krkonoších za poslední den napadlo asi deset centimetrů sněhu. Vrstva ujetého sněhu na krkonošských silnicích je silná až deset centimetrů a místy je i zledovatělá.

Silné sněžení se může místy v hradeckém kraji objevit i přes den. Od vyšších poloh dál budou kvůli větru o rychlosti až 90 kilometrů v hodině hrozit sněhové jazyky a závěje. K večeru by se mohlo lokálně tvořit náledí. V nižších polohách se čeká déšť se sněhem nebo déšť. Teploty by se měly dnes pohybovat od tří do šesti stupňů, na horách slabě pod nulou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, počasí, silnice, nehoda, sjízdnost, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji sněžilo. Na kluzkých silnicích se stala řada nehod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.