Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Při dopravních nehodách v lednu v Královéhradeckém kraji pět mrtvých. Loni jeden

Počet mrtvých při dopravních nehodách v lednu v Královéhradeckém kraji vzrostl v meziroční porovnání z jednoho na pět. Celkem se v lednu stalo 339 nehod, což bylo o 16 méně než loni. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Při nehodách v lednu bylo dále pět lidí zraněno těžce a 61 lehce. Loni v lednu byla těžká zranění dvě a lehkých bylo 55. Škodu při nehodách policie vyčíslila na 27 milionů korun, loni v lednu to bylo přes 23 milionů korun..

První tragická nehoda letošního roku se stala 1. ledna u Rychnova nad Kněžnou, kde po srážce s autem zemřel sedmatřicetiletý chodec. Třetí lednový den u Urbanic na Hradecku při srážce s osobním autem zemřela šestašedesátiletá cyklistka. Dne 18. ledna při srážce osobního auta s kamionem u Nového Města na Hradecku zemřela devětačtyřicetiletá řidička osobního auta.

V Hertvíkovicích na Trutnovsku 21. ledna spadl na projíždějící osobní auto strom a řidič zraněním podlehl. Spadlý strom policisté zajistili ke znaleckému zkoumání. V Trutnově v Horské ulici 27. ledna auto srazilo a usmrtilo chodkyni.

Nejčastější příčinou lednových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo v pondělí 16. ledna, a to 24.

Loni při dopravních nehodách v Královéhradeckém kraji zemřelo 31 lidí, předloni bylo mrtvých 38. Dopravních nehod loni v kraji meziročně přibylo o 0,4 procenta na 4931.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, nehoda, automobilová, leden, 2023, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách v lednu v Královéhradeckém kraji pět mrtvých. Loni jeden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.