Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hospicová péče v Královéhradeckém kraji si rozdělí 22 milionů korun. Jde o dotaci na podporu služeb

Hospicová péče v Královéhradeckém kraji má letos dostat 22 milionů korun na svůj provoz. Částku si rozdělí pět domácích a jeden kamenný hospic. Jde o finanční prostředky, které hejtmanství rozděluje každým rokem. Částka se postupně může ještě navýšit.

„Finanční podporou pomáháme zajistit jejich fungování a další rozvoj služeb pro vážně nemocné, kteří chtějí závěr života prožít doma ve svém prostředí a mezi svými blízkými,“ obhajuje v tiskové zprávě rozhodnutí Královéhradeckého kraje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

Podle hejtmanství jde o částku, která se může během roku změnit. V minulém roce kraj uvolnil 21 milionů. Kvůli rostoucím cenám energií a inflaci tuto sumu během roku navýšil. A to o tři miliony korun. 

Ve Stěžerách vznikne hospic. Oblastní charita získala od kraje potřebný pozemek

Královéhradecký kraj daruje Oblastní charitě Hradec Králové část pozemku ve Stěžerách na Hradecku, v areálu současného depozitáře Muzea východních Čech Hradec Králové. O darování pozemku dnes rozhodli krajští zastupitelé. Hradecká oblastní...

V Královéhradeckém kraji aktuálně funguje pět domácích hospiců a jeden kamenný Hospic Anežky v Červeném Kostelci. Ten má kapacitu tří desítek lůžek. „Služby mobilního hospice využívá zhruba 380 pacientů. Přes 410 pacientů za rok pak využívá pobytové hospicové péče,“ uvedl ve zprávě mluvčí kraje Dan Lechmann.  

Hospicová péče se skládá z lékařských, ošetřovatelských, rehabilitačně-ošetřovatelských a poradenských činností poskytovaných nevyléčitelně nemocným pacientům. Hospice poskytují sociálně právní a psychologické poradenství také rodinným příslušníkům. 

Ohodnoť článek

Foto StockSnap | Pixabay

Štítky Královéhradecký kraj, pacient, Martina Berdychová, Východočeši, finance, dotace, hospic, píče, sociální

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospicová péče v Královéhradeckém kraji si rozdělí 22 milionů korun. Jde o dotaci na podporu služeb  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.