Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kamion v kavárně a havarovaný sypač u obytného domu. Hasiči měli kvůli rozmarům počasí napilno

Od ranních hodin se hasiči nezastavili. Kvůli sněžení a silnému větru byli v terénu každou chvíli. Likvidovali popadané stromy, ale také zasahovali u nehody kamionu, který narazil do objektu s kavárnou v Českém Meziříčí. V Trutnově vyprošťovali sypač, který sjel ze silnice až k rodinnému domu a do Týniště museli k havarovanému nákladnímu autu, jehož řidiče museli z kabiny dostat pomocí vyprošťovacího zařízení.

V průběhu dnešního dne se stala řada dopravních nehod, na kterých se podepsalo i počasí. Ranním odstraňováním popadaných stromů obalených ledovou námrazou mezi Orlickým Záhořím a Šerlichem vše odstartovalo.

Mezi Šerlichem a Orlickým Záhořím je zastaven provoz. Pod tíhou ledové námrazy hrozí pády dalších stromů

Počasí od rána komplikuje provoz na silnici, která spojuje Šerlich a Orlické Záhoří. Téměř sedm a půl kilometru dlouhý úsek musela policie uzavřít, kvůli pádům stromů. Na nich se vytvořila ledová námraza a mnohé se právě pod touto tíhou...

V průběhu dopoledne vyjížděly jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře a Hradce Králové, ale i dobrovolní hasiči z Opočna k nehodě kamionu do Českého Meziříčí.

Kamion vyjel mimo silnici a narazil do objektu s kavárnou, která byla v danou chvíli zavřená a uvnitř se nikdo nenacházel. Na místo byl přivolán i statik, aby posoudil stav budovy. „Doporučením pak byla základní stabilizace pilíře, kterou zabezpečily jednotky hasičského záchranného sboru. Dále také likvidovaly únik motorového oleje, vyteklou kapalinu na zpevněné komunikaci zasypaly sorbentem,“ sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Nehoda osobního auta u Třesovic skončila zraněním. Osobní auto se převrátilo na střechu a zůstalo v příkopu. Do péče záchranářů byla předána dvoučlenná posádka vozu.

Odpoledne vyráželi hasiči k Týništi nad Orlicí, kde se střetl nákladní vůz s osobním. Nákladní auto narazilo do stromu a hasiči museli velmi šetrně dostat ven z kabiny zaklíněného řidiče, kterého si následně převzali záchranáři a transportovali ho do nemocnice.  

V Trutnově museli hasiči vyprošťovat havarovaný sypač. Sjel ze silnice do plotu a následně až k obytnému domu. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky kavárna, silnice, strom, Trutnov, Týniště nad Orlicí, České Meziříčí, Hasičský záchranný sbor, Orlické Záhoří, Hradec Králové, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion v kavárně a havarovaný sypač u obytného domu. Hasiči měli kvůli rozmarům počasí napilno  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.