Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Manželský pár z Hradce Králové si na podvodech vydělal skoro 700 tisíc. Hrozí jim pětileté tresty

Policie obvinila manželský pár z Hradce Králové, který se měl dopouštět podvodů. Sedmačtyřicetiletá žena a pětatřicetiletý muž jsou bez zaměstnání. Z ostatních však vylákali 660 tisíc korun. Soud je nyní může poslat na jeden rok až pět let do vězení. U podvedených využívali jejich duševní stav a důvěřivosti, uvedla policie na svém webu.

Podvodníci se lidem snažili namluvit, že potřebují peníze na zaplacení advokáta, nákup kočárku nebo nového telefonu. Některé začali vydírat a tvrdit, že zničí důkazy fiktivního trestného činu. Kromě toho sjednali i pět mobilních paušálů a jeden úvěr. Všem slibovali, že peníze vrátí a splatí. To se však nestalo.  

„Společně s manželi byla obviněna i 53letá žena také z Hradce Králové, která měla jednomu z poškozených bránit v odchodu z jejího bytu, kam ho pod smyšlenou legendou vrácení peněz pozvala. Ta je obviněna z přečinu omezování osobní svobody, za což ji hrozí až dva roky odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.  

Manželskému páru hrozí za trestný čin podvod jeden rok až pět let ve vězení. Během vyšetřování policisté přišli na to, že ani jeden nemá zaměstnání a je na ně vedeno několik exekucí za celkem 1,2 milionu korun.  

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Kacerovský

Štítky manželé, podvod, Hradec Králové, peníze, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželský pár z Hradce Králové si na podvodech vydělal skoro 700 tisíc. Hrozí jim pětileté tresty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.