Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O víkendu v Hradci Králové začne Olympiáda dětí a mládeže. Vlajkonoškou bude Eva Adamczyková

Královéhradecký kraj hostí jubilejní 20. ročník Olympiády dětí a mládeže. Ta odstartuje na zahajovacím ceremoniálu, který se bude konat tuto neděli ve 14:00 na zimním stadionu v Hradci Králové. Sportovat se bude od pondělí ve Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Trutnově a také Nové Pace.

Zahajovací ceremoniál bude v mnoha okolnostech podobný velkým ceremoniálům před oficiálními olympiádami. V ČPP Aréně zažehne olympijský oheň. Celým odpolednem bude provázet moderátor a olympijský medailista Roman Šebrle. Vlajku Královéhradeckého kraje ponese snowboardistka Ewa Adamczyková.  

Tváří Olympiády dětí a mládeže v kraji bude snowboardistka Eva Adamczyková

Královéhradecký kraj bude na začátku příštího roku hostit jubilejní 20. ročník Olympiády dětí a mládeže. Vlajkonoškou a tváří celé akce se stane dvojnásobná olympijská medailistka Eva Adamczyková. Zahajovací ceremoniál se bude konat na zimním...

Hlavní dění ve čtyřech městech  

Hlavní dění celé Olympiády dětí a mládeže se bude konat ve čtyřech městech. V Nové Pace, Trutnově, Vrchlabí a taky Špindlerově Mlýně, který se promění na hlavní olympijské město. Jeho součástí bude i olympijský dům, který nabídne doprovodný program a zázemí pro sportovce. „Vstup bude pro všechny zdarma, a to každý den od 9:00 do 21:00,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí kraje Dan Lechmann.  

Lyžaři a snowboardisté budou soutěžit na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně a do Vrchlabí zamíří biatlonisté, zimní orientační běžci a běžkaři. Týmy hokejistů změří síly ve dvou halách, jedna bude připravena ve Vrchlabí a druhá v Trutnově. Krasobruslaři svůj boj o medaile svedou v Nové Pace. 

„Mladí sportovci budou bojovat o medaile v deseti sportech, ale nezapomněli jsme ani na hendikepované sportovce a do programu tak zařadili jednu paralympijskou disciplínu, a to běžecké lyžování zrakově postižených. Bude plnohodnotnou součástí bodovaných výsledků jednotlivých krajských výprav,“ uvedl na tiskové konferenci náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Diváci mohou sportoviště navštěvovat během celé olympiády od 23. do 26. ledna. Přehled jednotlivých sportů je dostupný na www.olympijskytym.cz. Veškeré informace a sportovní příběhy budou také v mobilní aplikaci Olympijský tým, která je dostupná na Google Play a App Store. 

Olympiáda dětí a mládeže je každoroční celostátní soutěž pro děti od deseti do 16 let, které bojují o individuální medaile a také o body pro svůj kraj. Letní ODM se loni uskutečnila v Olomouckém kraji. 

Dopravní omezení během zahajování  

V rámci zahajovacího ceremoniálu musí řidič počítat s omezením v dopravě. Kompletně uzavřená bude část Komenského ulice vedoucí kolem zimního stadionu. Doprava se na jedno odpoledne prakticky vrátí do režimu, který fungoval při uzavření Fortny během rekonstrukce. Objízdná trasa povede kolem magistrátu. Dopravu na místě bude řídit policie.  

Například spoje MHD linky číslo 16 nebudou zastavovat u Adalbertina, náhradními zastávkami jsou Komenského, Soud, Magistrát města. U linky číslo 18 jsou náhradními zastávkami Muzeum, Magistrát města, Soud a Komenského. A změny se dotýkají i linky č. 27, která nebude stavět u Adalbertina a Magistrátu, ale na zastávce Komenského a Soud.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto olympijskytym.cz

Štítky olympijské hry, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Eva Adamczyková, rituál, Vrchlabí, Trutnov, Špindlerův Mlýn, Nová Paka, Roman Šebrle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu v Hradci Králové začne Olympiáda dětí a mládeže. Vlajkonoškou bude Eva Adamczyková  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.