Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drbny článek hledá neshody ve vedení města, tvrdí někteří zastupitelé. Odmítají odpovídat sami za sebe

Další vydání Politické koridy bude netradiční. Pravidelně se našim čtenářům snažíme poskytnout názory jednotlivých zastupitelských klubů. V současné době je to náročnější. Některé kluby nové vládnoucí koalice odmítli odpovídat sami za sebe. Odpověď za ně poslala pouze primátorka města Pavlína Springerová, která je členkou klubu HDK a TOP 09. Někteří zastupitelé Politickou koridu doslova označili o text, který se snaží najít neshodu na úrovni města. I přesto jsme se rozhodli Politickou koridu vydat. I když v netradičním zpracování.

„Rozumím potřebám vaší koridy, nicméně naše koalice a vedení města má z hlediska prioritních projektů totožný a jednotný názor,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu primátorka poté, co ji redakce upozornila na to, že potřebuje odpověď od všech zastupitelských klubů zvlášť.  

Například náměstek primátorky Miroslav Hloušek se e-mailem proti Politické koridě ohradil. „Domnívám se, že jistým smyslem Politické koridy by bylo narazit na nějakou neshodu na úrovni vedení města. „Neshoda“ ale není, a proto bych si dovolil potvrdit již dříve zaslané vyjádření primátorky města,“ napsal v e-mailové komunikaci. Samostatně odmítl odpověď i náměstek Pavel Vrbický (Piráti). Ze současné pětikoalice odpověděl pouze Jan Holásek, který byl zvolen za hnutí Rozvíjíme Hradec. 

„Z našeho pohledu je Politická korida o tom, poskytnout čtenářům názor jednotlivých zastupitelských klubů. V žádném případě nejde o to, najít problém ve vedení města. Stojíme si zatím, že každý zastupitel by měl mít svůj vlastní názor. A to i kvůli tomu, že má každý na starosti jinou gesci,“ uvádí šéfredaktor Hradecké Drbny Petr Roubíček

Otázka: Jaký letošní projekt v Hradci Králové považujete za nejdůležitější?  

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Miroslav Hloušek (ODS), Pavel Vrbický (Piráti) a Adam Záruba (Změna pro Hradec). 


Pavlína Springerová (HDK a TOP 09) 

Současná koalice města si je vědoma nutnosti úspěšně dotáhnout do konce rozjeté projekty, v současném roce to bude zejména Multifunkční aréna či Inteligentní dopravní systém. Nicméně neméně důležité je pracovat na dalších projektech, především postoupit dál v revitalizaci Severních teras, Žižkových sadů či Velkého náměstí. Velká pozornost bude kladena také na přípravu dostupného bydlení. Maximálně využijeme potenciálu obnovitelných zdrojů a úspor energie. Realizujeme opatření, které vycházejí z adaptační strategie na změnu klimatu. Budeme podporovat kulturní akce i živé a svobodné umění. 

Jan Holásek (Rozvíjíme Hradec) 

Za nejdůležitější projekt tohoto roku považujeme zejména započetí výstavby křižovatky Mileta, pro kterou byla získána veškerá stavební povolení a k zahájení výstavby by mohlo dojít již koncem tohoto roku. Za zásadní je třeba rovněž považovat úspěšné dokončení a zprovoznění nového fotbalového stadionu, ke kterému by mělo dojít v polovině tohoto roku. Za velmi důležité rovněž považujeme výrazný postup při přijetí nového územního plánu, který je předpokladem pro další rozvoj města včetně výstavby nových bytů. Rovněž je třeba dokončit strategický plán rozvoje města a dalších dokumentů, které budou základem pro systematický rozvoj města a přípravu jednotlivých investičních projektů v krátkodobém i dlouhodobém horizontu. 

Denis Doksanský (ANO) 

Zatímco loni měly největší vliv na život města 2 nové úseky dálnic D11 na Jaroměř a D35 z Opatovic, které citelně ulevily hradecké dopravě a jejich vliv pocítil každý, v letošním roce je přirozeně nejdůležitějším projektem stavba fotbalové multifunkční arény v Malšovicích, na níž Hradečáci čekali přes 30 let a která je historicky největší investicí města. V této souvislosti bude jistě významnou událostí její otevření a zahájení provozu, tím spíše, pokud se podaří uskutečnit slavnostní zahajovací utkání s Rapidem Vídeň. 

Z událostí nemohu zmínit jeden projekt, ale obecně znovu rozvinutí společenského, kulturního i sportovního života. Uskutečnění akcí jako divadelní festival, Rock for People, různých festivalů jídel, vín, kultury, open air koncertů apod., kdy město bude moci opět pulzovat životem jako dříve a nejlépe ještě více, na což se všichni těšíme. 

Irena Němcová (SPD) 

Nabízí se odpovědět „Velké náměstí“, kterým se zabýváme léta. Ale bylo by to naivní. Je to otázka dalších let a rozhodně ne pro tuto „zelenou“ radnici, která by mohla na VN nadělat více škody než užitku. Prioritu budou mít projekty a vize, o kterých se zatím nemluví. Hlavní je bezpečnost obyvatel města, která bude ohrožována nárůstem kriminality v důsledku destrukce ekonomiky zelenými úděly, válkou a dalšími zrůdnostmi prosazovanými naší euro- marxistickou vládou.   

Ohodnoť článek

Foto HKN

Štítky Politická, korida, zastuliteský, klub, plán, rok, 2023, nejdůležitější, politika, koalice, Hradec Králové, vize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drbny článek hledá neshody ve vedení města, tvrdí někteří zastupitelé. Odmítají odpovídat sami za sebe  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.