Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidi do dvorské ZOO lákala nová mláďata, exozice i počasí

Návštěvnost Safari Parku Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku loni vzrostla meziročně o 23 procent na rekordních 669.432 lidí. Přálo počasí, ale lákadlem byla nová mláďata i nová expozice tučňáků.

 "Otevřeli jsme expozici s tučňáky brýlovými, narodila se také atraktivní mláďata, například malí levharti nebo dva nosorožci," uvedl ředitel zoo Přemysl Rabas. Zoo patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem ne východě Čech.

V červenci do zoo, která se specializuje na Afriku, zavítalo téměř 154.000 lidí a v srpnu přes 148.000. Nejvyšší denní návštěvu zoo zaznamenala 29. října, kdy v rámci akce Týden duchů do safari parku přišlo 9408 lidí. K nárůstu návštěvnosti zahrady podle jejího vedení přispělo i natáčení televizního ZOO přímo v zahradě a po covidové pauze návrat návštěvníků z Polska.

Tučňáky zoo začala chovat poprvé ve své téměř osmdesátileté historii. Jejich průchozí expozice, která přišla na 43 milionů korun, napodobuje část namibijského města Lüderitz na pobřeží Atlantského oceánu. Od poloviny loňského srpna také pozornost návštěvníků přitahuje v pavilonu Vodní světy vzácný krokodýl štítnatý.

Dvorský safari park byl předloni podle státní agentury CzechTourism šestým nejnavštěvovanějším cílem v Česku. Ze zoologických zahrad byly před Dvorem Králové jen zoo v Praze a ve Zlíně. Nejvíce lidí loni přilákala lanovka na pražský Petřín, kterou se svezl milion pasažérů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Safari park Dvůr Králové

Štítky ČR, příroda, zoo, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidi do dvorské ZOO lákala nová mláďata, exozice i počasí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.