Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na Vánoce přišel o 200 tisíc korun. Naletěl podvodníkovi s nabídkou bitcoinového obchodu

Na policisty ve Dvoře Králové nad Labem se den před Štědrým dnem obrátil muž, který se stal obětí podvodníka. Ten mu nabídl zhodnocení jeho peněz pomocí kryptoměny. Důvěřivě umožnil podvodníkovi přístup do internetového bankovnictví. Nakonec přišel o 200 tisíc korun.

„Z jeho výpovědi vyplynulo, že ho telefonicky kontaktoval neznámý muž z jedné společnosti, který mu nabídl pomoc získat finanční prostředky z dřívějších obchodů. Jelikož oznamovatel opravdu před několika lety obchodoval na burze, přišlo mu to vhod,“ uvádí na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Podvodník mu nabídl, že vše vyřeší za něj. Muž si proto naistaloval program ANYDESK a podvodníkovi sdělil kód, který mu přišel SMS zprávou. V tu chvíli si na svém účtu všiml několika transakcí. K tomu mu byla schválena půjčka ve výši 138 tisíc korun, která byla převedena neznámo kam.  

Podvodník si zkusil vzít ještě jednu půjčku na 480 tisíc korun. Tu však banka neschválila. Celková škoda se vyšplhala na 200 tisíc korun.  

„Případ šetříme pro podezření ze spáchání přečinu podvod a přečinu neoprávněný přístup k počítačovému systému a neoprávněný zásah do počítačového systému nebo nosiče informací, za což hrozí pachateli až pětiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí.  

Ohodnoť článek

Foto Pavel Kacerovský

Štítky policie, krimi, podvod, Trutnovsko, bitcoin, podvodník, on-line, anydesk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vánoce přišel o 200 tisíc korun. Naletěl podvodníkovi s nabídkou bitcoinového obchodu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.