Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Vrchlabí se dnes otevřel nový krytý bazén téměř za 200 milionů

Ve Vrchlabí na Trutnovsku dnes zahájil provoz nový krytý bazén téměř za 200 milionů korun bez DPH. Navzdory dopadům růstu cen energií a inflace bazén otevřel v plném rozsahu. Odhad příspěvku města v prvním čtvrtletí roku 2023 na provoz bazénu je podle něj dva miliony korun, více než se původně předpokládalo. Bazén je součástí nového akvacentra v rekreačním areálu Vejsplachy na okraji města.

"Očekáváme velký zájem od prvního dne. Oproti původním předpokladům jsme ceny vstupného museli zvýšit o deset až 15 procent, myslíme si, že jsou stále příznivé," řekl ředitel městské organizace Aquacentrum Vrchlabí Jiří Dušek.

Otevírací doba je 27. až 29. prosince od 10:00 do 20:00, 30. prosince od 10:00 do 21:00, na Silvestra od 10:00 do 14:00 a v neděli 1. ledna bude zavřeno. Základní vstupné do akvacentra pro dospělého ve všední den na dobu 105 minut je 170 korun, o víkendu 190 korun. Vstupné pro čtyřčlennou rodinu bude ve všední den 500 korun, o víkendu 540 korun. Slevy budou mít junioři, senioři a držitelé průkazu ZTP, méně zaplatí také abonenti. Děti do výšky jednoho metru budou mít vstup zdarma, vyplývá z aktuálního ceníku.

"Město Vrchlabí sní o novém bazénu 50 let, je to fantastické, že se to podařilo. Vrchlabí si bazén velmi přálo a nyní je to realitou. Jsem také rád, že se nám podařilo vše finančně i termínově zvládnout. Nebýt navýšení ceny z důvodu zvýšení ceny materiálů, tak bychom udrželi cenu podle výběrové řízení. Z mého pohledu je to malý zázrak," řekl starosta Vrchlabí Jan Sobotka (Zvon). Výstavba akvaparku představuje jednu z největších investic v novodobé historii dvanáctitisícového města na úpatí Krkonoš.

Součástí akvaparku je plavecký bazén se čtyřmi dráhami o délce 25 metrů, cvičný bazén, relaxační bazén, vířivky, venkovní tobogan a další atrakce. Roční kapacita má být sto až 110 tisíc návštěvníků.

Stavba bazénu začala loni na jaře v areálu Vejsplachy u rybníku Kačák, který město před pěti lety přebudovalo na přírodní koupaliště. Město zahájilo stavbu poté, co bylo v místě vybudováno parkoviště, komunikace a inženýrské sítě, vše zhruba za 20 milionů korun s DPH. V areálu Vejsplachy město již dříve otevřelo sportovní areál o rozloze přes sedm hektarů. Výstavbu bazénu financovalo z vlastních zdrojů.

Samotné vybudování bazénu vyšlo na 196,5 milionu korun bez DPH oproti původně odhadované částce 188 milionů. Cena se podle vedení radnice zvýšila zhruba o 8,5 milionu korun kvůli růstu cen stavebních materiálů.

Do částky 196,5 milionu korun není započítaná výstavba tzv. energocentra, jehož součástí je také kotelna, jde o samostatnou investicí. Podle starosty má dodavatel energobloku povinnost uhradit náklady na vybudování kotelny a po dobu 15 let dodávat elektrickou energii a teplo do bazénu. Elektrická energie se tam vyrábí z plynu.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Ticháček

Štítky ČR, správa, stavby, kondice, bazén, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vrchlabí se dnes otevřel nový krytý bazén téměř za 200 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.