Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Přes svátky budou v Krkonoších a Orlických horách připraveny desítky kilometrů sjezdovek

Desítky kilometrů upravených sjezdovek, to je nabídka na vánoční svátky v Krkonoších a Orlických horách. Většina skiareálů chtěla rozjet provoz do Vánoc, a to se povedlo.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn mají lyžaři k dispozici zhruba 13 kilometrů upravených sjezdovek, na kterých leží až šedesát centimetrů sněhu, od Štědrého dne se otevřou další sjezdovky ve Svatém Petru, na Medvědíně a Mísečkách. Od 27. prosince bude v provozu také areál Labská.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec se lyžuje na ví jak třinácti kilometrech sjezdovek ve třech areálech, a to na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou a v Malé Úpě. Na sjezdovkách je 40 až 70 cm sněhu. Na běžky mohou lidé vyrazit na Černou horu a na Malou Úpu. "Od 25. prosince se otvírají sjezdovky v Černém Dole a ve Velké Úpě a přidávají se sjezdovky na Malé Úpě. V Peci pod Sněžkou 25. prosince spustíme provoz na sjezdovce Hnědý vrch se čtyřsedačkovou lanovkou a předpokládáme zahájení provozu večerního lyžování na Javoru," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Mladé Buky spouští v pátek večerní lyžování, lyžuje se každý den od devíti hodin s přestávkou až do deváté večerní. V provozu i Kidpark a bobová dráha. Vítkovice Aldrov zvou také na vánoční lyžovačku, lyžaře vozí každý den lanovka Prezidentský expres, vlek Jizerka posviští od 25. prosince.

Na Dolní Moravě k dispozici více jak pět kilometrů sjezdovek. Jede sedačková lanovka Sněžník a vlek Kamila. Od neděle bude komplet areál v provozu. Platí tady stále akční ceny skipasů a budou až do soboty. Například denní skipas s registrací a nákupem na exhopu vyjde dospělého na necelých 690 korun, dítě na 550 korun, děti do šesti let tady lyžují zdarma.

V Říčkách v Orlických horách se lyžuje na všech sjezdovkách. Na kopec vyveze lyžaře šestisedačková lanovka s bublinou. Kolem Říček se vyřádí i běžkaři, výška sněhu na hřebenech je stále dostačující. V Deštném v Orlických horách už jsou v provozu oba areály. Na Martě I je otevřena červená Sportovní sjezdovka a dvousedačková lanovka. Pokladny budou zatím otevřené jen na Martě II. V areálu Marta II je v provozu čtyřsedačková lanovka a modrá sjezdovka Marta I.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky skiareály, sjezdovky, lanovky, Krkonoše, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes svátky budou v Krkonoších a Orlických horách připraveny desítky kilometrů sjezdovek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.