Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž ujížděl kradeným autem. Při nehodě zranil tři policisty, jednoho těžce

, aktualizováno 25. září 2018, 18:48

Dnes před půl třetí odpoledne obdrželi policisté oznámení, že v okolí letiště v Hradci Králové se má pohybovat kradené vozidlo. "Při příjezdu k letišti řidič s vozidlem jel vysokou rychlostí proti policejním hlídkám. Jedno z policejních vozidel zastavilo uprostřed vozovky, řidič s vozidlem Volkswagen první vozidlo protisměrem objel a za ním čelně narazil do právě přijíždějícího vozidla druhé hlídky," uvedl mluvčí policie Jan Čížkovský.

Sedmadvacetiletý řidič se po nehodě dal na útěk, po pár metrech byl zadržen. Dle prvotních informací dva z policistů při nehodě utrpěli lehká zranění, třetí policista utrpěl zranění vážná. Zadržený muž byl následkem nehody zraněn lehce. U řidiče bylo orientačními testy vyloučeno požití alkoholu i návykových látek. 

Pronásledované vozidlo bylo o tomto víkendu ukradeno v Hradci Králové. Škoda na obou zničených autech je zatím odhadnuta na 350 tisíc korun. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky, včetně vrtulníku Letecké záchranné služby Královéhradeckého kraje. 

„Danou událost prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, kdy na tento trestný čin pamatuje trestní zákoník až šestiletým pobytem za mřížemi. Případ je předmětem dalšího šetření, a právní kvalifikace nemusí být konečná,“ uvedl policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, auto, zranění, havárie, Volkswagen, Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž ujížděl kradeným autem. Při nehodě zranil tři policisty, jednoho těžce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.