Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradec Králové zvýší vstupné do plaveckého areálu. Zdraží se i některé služby na Flošně

Zvyšující se ceny energií. To je hlavní důvod, proč se radnice rozhodla zdražit vstupné do krytého plaveckého areálu i wellness studia na koupališti Flošna. Plavecký bazén, aquapark i koupaliště u fotbalového stadionu v krajské metropoli provozuje městská společnost Správa nemovitostí Hradec Králové (SNHK).

„Plavecký areál je energeticky mimořádně náročný na provoz, energie tvoří 32 procent celkových nákladů. V roce 2023 očekáváme navýšení cen elektrické energie, vodného a stočného, a to přibližně o 18 procent. Zvýšení nákladů musíme nějak kompenzovat, proto jsme přistoupili k úpravě ceníku vstupného,“ napsala v tiskové zprávě ředitelka SNHK Jaroslava Bernhardová

V případě plaveckého areálu budou návštěvníci plaveckého bazénu platit o deset až 20 korun více. Jedna hodina pro dospělého nově vyjde na 95 korun. Současná cena je 80 korun. Vstup do aquacentra podraží o 20 korun. Ze současných 140 korun stoupne cena na 160 korun. Dražší bude i celodenní vstupné. 

Podle zveřejněné tiskové zprávy by kvůli energiím mohlo v budoucnu dojít k omezení například parních kabin a saun v ranních a dopoledních hodinách. „V tuto dobu jsou kabiny i sauny využívány minimálně. Pokud bychom jejich provoz dočasně zastavili, mohli bychom ušetřit až 400 tisíc korun,“ dodává ředitelka Bernhardová. 

Koupaliště Flošna v Hradci Králové projde obnovou. Dětský bazén bude větší, přidají se atrakce

Dvanáct let staré koupaliště Flošna v Hradci Králové projde modernizací za 2,5 milionu korun. Radnice chystá rozšíření dětského bazénu, jeho zastínění a nové hřiště. Pokud půjde vše podle plánu, novinek si návštěvníci užijí už v příští sezoně.

Dražší bude i koupaliště Flošna 

Ke zdražení dojde i v případě služeb na koupališti Flošna v Hradci Králové. Například za Wellnes studio si návštěvníci připlatí zhruba 10 procent. Od ledna bude návštěva saun, aroma a parní kabiny, solária a relaxačního bazénu stát 195 korun.  

Letošní letní sezona na koupališti trvala čtyři měsíce. Za tu dobu dorazilo 84 tisíc návštěvníků. „Třináctá letní sezóna byla návštěvnostně tou nejvyrovnanější sezónou v historii areálu, který byl otevřen v květnu 2010. Návštěvnost v jednotlivých měsících, byla téměř totožná, červnová návštěvnost přesáhla 25 tisíc návštěvníků, červencová skončila těsně pod 28 tisíci a v srpnu navštívilo koupaliště 28 tisíc návštěvníků," uvedli v tiskové zprávě provozovatelé. 

Zdražování plánují i další koupaliště na východě Čech. Už v minulosti o úpravě ceníků se mluvilo například na koupališti Lodín nebo v kempu Pecka u Nové Paky.  

Ohodnoť článek

Foto SNHK

Štítky koupaliště, bazén, aquancetrum, voda, Hradec Králové, cena, zdražení, energie, náklady, SNK, ceník, zdražení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové zvýší vstupné do plaveckého areálu. Zdraží se i některé služby na Flošně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.