Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Meteorologové vydali varování před sněhem. Během neděle může napadnout až 15 centimetrů

Český hydrometeorologický ústav vydal varování před sněhem, který platí především pro Krkonoše, podkrkonoší a také Orlické hory. Pozor si musí dávat především řidiči. Během neděle může napadnout sedm až 15 centimetrů nového sněhu.

Varování platí od nedělní šesté hodiny ranní. Nízký stupeň nebezpečí vyhlášen na Trutnovsku, Rychnovsku a Náchodsku. Vyhlášeno bude po celý den až do 23:00. Podobná situace platí i v sousedním Pardubickém a Libereckém kraji.  

„Během neděle napadne sedm až 15 centimetrů nového sněhu. V Královéhradeckém kraji se mohou vytvářet sněhové jazyky,“ stojí na webových stránkách meteorologů.  

Během neděle se budou nejvyšší denní teploty pohybovat od mínus tří stupňů k nule. Přes den bude zataženo a minimálně sněhových přeháněk se dočkají i lidé v nižších polohách. 

Ochlazovat se bude i v následujícím týdnu. Průměrné denní teploty se budou na východě Čech pohybovat kolem mínus tří stupňů. V noci může rtuť teploměru klesnout i k mínus desítce. Pravidelně už by mělo ve vyšších polohách sněžit. V nižších to budou sněhové přeháňky. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Davie Bicker | Pixabay

Štítky varování, ČHMU, meteorologové, Královéhradecký, kraj, Krkonoše, sníh, zima, jazyk, doprava, počasí, předpověď, neděle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydali varování před sněhem. Během neděle může napadnout až 15 centimetrů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.