Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vánoční čas láká podvodníky. Pořádají falešné sbírky pro neslyšící a tělesně postižené

I během letošních Vánoc se do Hradce Králové vracejí podvodníci, kteří sází na solidaritu během adventního období. Na falešné zástupce nejrůznějších sdružení lidé nejčastěji narazí u obchodních center. Nejčastěji se jedná o sbírky pro neslyšící, tělesně postižené nebo chudé děti.

„Pouze s deskami žádají finanční podporu pro hluchoněmé či hendikepované děti a využívají tak dobrosrdečnosti občanů k vlastnímu obohacení,“ uvádí na webu hradeckých strážníků mluvčí Simona Pacltová.    

Jak poznat podvodnou sbírku?  

Městská policie varuje občany před podobnými podvodníky, kteří se snaží pod různými záminkami vylákat z lidí peníze. Obecně platí, že každá sbírka pořádána na území města musí být schválena magistrátem a zároveň je o ní informována i městská policie. Všichni účastníci sbírek u sebe musí mít osobní jmenování s průkazem totožnosti, kopii o povolení sbírky, zapečetěnou kasičku, kartičku pořádající organizace a alespoň jeden z nich musí být plnoletý.  

Zároveň platí i nepsané pravidlo, že sbírky jsou uvedeny na webových stránkách jednotlivých pořadatelů. „Pokud si nejste jisti, zda Vás oslovil pracovník v rámci řádně schválené sbírky, či se jedná o podvodníka, obraťte se na městskou policii. Ta je oprávněna provést kontrolu,“ dodává městská policie.   

Ohodnoť článek

Foto MPHK

Štítky podvodník, sbírka, charita, postižení, peníze, výběr, Hradec Králové, městská, policie, strážník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční čas láká podvodníky. Pořádají falešné sbírky pro neslyšící a tělesně postižené  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.