Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoční kapři z hradeckých rybníků budou letos k dostání na více místech. Stromky už se prodávají

Vánoční kapři z hradeckých rybníků budou letos k dostání na několika místech. Pro letošní rok společnost Městské lesy Hradec Králové připravila zhruba 12 tun ryb. K vyzvednutí budou od 21. prosince. Jejich prodej mají na starosti městské lesy, které prodávají i zhruba dva tisíce vánočních stromků.

„Od 21. prosince začne prodej kaprů na novém místě, a to na parkovišti u Orlice parku, stejně jako na dalších prodejních místech,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí hradecké radnice Kateřina Rohlíčková. Dále to budou tradiční místa. Těmi jsou hájovna Zelený sloupek na Novém Hradci Králové, u obchodního centra Atrium nebo před budovou staré radnice na Velkém náměstí. Zde se budou kapři prodávat den před Štědrým dnem. 

Stejně jako v minulých letech půjde vánoční kapr objednat přes internet. „V loňském roce se nám prostřednictvím této služby podařilo rozvést téměř čtyři tuny ryb, což je třetina z celkového množství ryb, které máme na Vánoce připravené,“ uvedl ve zprávě ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán.  

Na internetu mohou lidé nakupovat už dnes. Stačí si vybrat váhovou kategorii, počet kusů, datum doručení a způsob platby. Objednávky pracovníci městských lesů přijímají do 19. prosince.  

Vánoční stromky z městských lesů už jsou v prodeji  

Vánoční stromky Městských lesů Hradec Králové jsou v prodeji od začátku prosince. K vyzvednutí jsou v hájovně na Marokánce. Od úterý je jde sehnat i u hájovny Zelený sloupek. „Pokud někdo nechává pořízení vánočního stromku na později, může zavítat na nové místo, na parkoviště obchodního centra Orlice park. Tady bude prodej vánočních stromků zahájen 15. prosince,“ dodává Zerzán.  

Na výběr jsou smrčky, borovice i jedle. Borovička lesní přijde na 300 korun, za smrk ztepilý zájemci zaplatí 250 korun, borovice černá a smrk pichlavý stojí 400 korun. Jedle kavkazská vyjde na 600 korun a ostatní druhy jedlí stojí 500 korun. Ceny za stromek platí bez ohledu na jeho výšku. 

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Chalupský | Pixabay

Štítky kapr, strom, městské, lesy, vánoční, prodej, Hradec Králové, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční kapři z hradeckých rybníků budou letos k dostání na více místech. Stromky už se prodávají  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.