Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V noci řádil silný vítr. Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali třicítku výjezdů

V souvislosti se silným větrem a deštěm, které se prohnaly Královéhradeckým krajem zejména v nedělních večerních hodinách, zasahovali na území celého kraje hasiči u třiceti případů. Jednotky odklízely popadané stromy z komunikací, v Broumově zprůchodňovaly ucpanou kanalizaci. V Olešnici v Orlických horách spadl na komunikaci komín. Všechny události se obešly naštěstí bez zranění.

Od nedělního odpoledne do pondělních brzkých ranních hodin (04:30 hod.) zasahovali hasiči v Královéhradeckém kraji asi ve třicítce případů, kdy poskytovali technickou pomoc a odstraňovali následky silného větru a deště.

Jednotky požární ochrany vyjížděly ve všech okresech v kraji: okr. Hradec Králové – 6 zásahů, okr. Jičín – 3 zásahy, okr. Náchod – 8 zásahů, okr. Rychnov nad Kněžnou – 9 zásahů, okr. Trutnov – 6 zásahů.

„Krajské operační a informační středisko hasičů bylo na základě výstrahy meteorologů připraveno, noční směna sloužila v plném počtu osmi lidí. Operátoři linky 112 zvedali s postupem bouřky napříč republikou také hovory z jiných krajů,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Vzhledem k předpovědi lze očekávat, že zvýšený počet výjezdů v souvislosti s odstraňováním následků po silném větru bude přetrvávat i v průběhu pondělního dne.

Autoři | Foto HZSLK | Zdroj HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, SDH, hasiči, bouře, vítr, vichřice, Královéhradecký kraj, okr, Broumov, Olešnice v Orlických horách, Hradec Králové, Jičín, Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci řádil silný vítr. Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali třicítku výjezdů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.