Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Svařák provoní ulice Broumova, adventní trhy budou na Zlatou neděli

Kolotoč adventních trhů se nám roztočil naplno. Na Zlatou neděli přijde na řadu Broumov. Vůně svařáku a medoviny bude vycházet od broumovského kláštera. Trh začíná v 8:30 a potrvá zhruba do 13 hodin, vstupné je zdarma.

Návštěvníky čeká široká nabídka lokálních produktů, předvánoční atmosféra i workshop výroby svíček. Adventní trh v broumovském klášteře láká svou atmosférou a pestrou nabídkou lokálních produktů vždy velké množství návštěvníků. Ti na trh míří především za možností vybrat zde dárečky pro své nejbližší, ale také kvůli setkávání se s přáteli a známými. Adventní trh se koná na nádvoří a v přilehlých prostorách barokní památky.

Na Adventním trhu jsou zastoupeni především lokální prodejci – ať už nabízejí výrobky z keramiky, textilní výrobky, domácí mýdla, nejrůznější sirupy či svíčky a další,“ říká produkční broumovského kláštera Anna Iljašenková. Na Adventním trhu se rovněž pravidelně prezentují nositelé značky Regionální produkt Broumovska a místní producenti potravin. Přátelskou atmosféru vhodně doplňuje prodej teplého občerstvení, jako je svařák, vánoční medovina či polévka. Lidé tak mohou postát a popovídat si s přáteli.

Pro tvořivé, a především pro děti, bude v Dětské galerii Lapidárium otevřen workshop výroby adventních svíček. Ten začíná od 9 hodin a je nutné se předem přihlásit na ma@klasterbroumovsko.cz, 603 271 426. Workshop potrvá zhruba 3 hodiny a vstupné je 50 korun za osobu.

Během Adventního trhu je také možné zúčastnit se Adventních prohlídek kláštera, které se konají v každou lichou hodinu: v 9, 11, 13 a 15 hodin. Při Adventních prohlídkách se návštěvníci pokochají vánočně vyzdobeným klášterem a dozví se mnoho zajímavostí o vánočních zvycích a tradicích

Ohodnoť článek

Foto Město Broumov

Štítky Adventní trhy, Broumov, svařák, neděle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svařák provoní ulice Broumova, adventní trhy budou na Zlatou neděli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.