Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecký Nedomlel se stěhuje za Tygry, Liberec posílá náhradu

Reprezentační přestávka v plném proudu a kluby hlásí hráčské zemětřesení. Hradec Králové pouští do Liberce Richarda Nedomlela, opačným směrem míří Mislav Rosandič, který s extraligou právě u Lvů začínal.

Hradecká defenzíva přišla o jednoho člena, s organizací se po více než čtyřech letech dočasně loučí Richard Nedomlel. Urostlý zadák přišel původně na zkoušku, postupem času se stal jedním z pilířů obrany, díky čemuž si vysloužil také pozvánku do reprezentace. V letošním ročníku naskočil do 16 utkání a na žádném gólu se přímo nepodílel. V uplynulých dnech požádal o změnu působiště, což se tímto okamžikem stává a přesouvá se do Liberce. Opačným směrem putuje hradeckým fanouškům dobře známý Mislav Rosandič. Rodák z chorvatského Záhřebu působil v organizaci mezi lety 2017 a 2020, přes Vítkovice a Liberec se vrací zpět pod Bílou věž.

Richard by rád po více jak čtyřletém působení u nás změnil působiště a zkusil něco nového, o což nás požádal. Po zvážení všech okolností jsme se domluvili, že ho do konce sezony uvolníme. Jako nejlepší variantu pro obě strany jsme společně vyhodnotili nabídku trejdu za Mislava Rosandiče, který projevil velký zájem u nás opětovně působit. Potřebujeme doplnit obranu a jsem přesvědčený, že s Mislavem jsme získali kvalitu a hráče, kterého známe a jenž naopak zná Hradec. Jinak platí, že po tomto ročníku se Richard vrací zpět do naší organizace, jelikož má s klubem platný kontrakt i pro sezonu 2023/24," uvedl generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Kádr Lvů rozšiřuje také devětadvacetiletý forvard Zdeněk Doležal, který přichází z Českých Budějovic prozatím na měsíční hostování. Odchovanec pražské Sparty dokázal v extraligovém ročníku 2020/21 nastřádat 35 bodů (18+17), o rok později 25 (11+14). Letos odehrál za Motor 14 duelů, ve kterých vyšel naprázdno a začal se poohlížet po novém angažmá. To získal v podobě hradeckého Mountfieldu.

Ve většině dosavadních zápasů jsme měli problém s produktivitou, a tak jsme hledali a i nadále hledáme hráče, který umí dávat góly. Zdeněk je toho schopen, což v předchozích sezonách pravidelně potvrzoval. Domluvili jsme se s Českými Budějovicemi prozatím na měsíčním hostování. V případě, že nás v tomto období zaujme, jsme předběžně domluveni na případném prodloužení jeho působení u nás. Zdeněk se k nám těší a stejně jako my věří v úspěšný restart," dodává Kmoníček.

Kromě těchto změn mohou trenéři i do dalších let počítat se službami Christopha Lalancetta. Osmadvacetiletý rodák z quebeckého Robervalu přišel pod Bílou věž před loňskou sezonou, během které stihl 28 bodů (10+18). Letos své výkony a statistiky ještě posunul, aktuálně je s bilancí 6+7 v 16 duelech druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. A jeho součástí by po podpisu nové smlouvy měl být minimálně do konce příštího ročníku.

Ohodnoť článek

Foto hchk

Štítky hchk, hokej, Nedomlel, trade, extraliga, Liberec, Richard Nedomlel, Mislav Rosandič, Hradec Králové, Zdeněk Doležal, Aleš Kmoníček, Bílá věž (Hradec Králové), České Budějovice, Mountfield, Záhřeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký Nedomlel se stěhuje za Tygry, Liberec posílá náhradu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.