Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvorská ZOO pokořila další metu, přišlo sem nejvíc lidí za třicet let

ZOO ve Dvoře Králové nad Labem je nejnavštěvovanějším turistickým cílem východních Čech, do Safari Parku přišel návštěvník z číslem šest set tisíc. Zoologická tak přepisuje třicetiletá čísla.

Safari Park Dvůr Králové nad Labem má co slavit. Do zahrady přišlo letos šest set tisíc návtěvníků. Rodinu Radima Dufka, která na tuhle metu dosáhla, slavnostně u vchodu přivítal ředitel Přemysl Rabas a předal jim safari dárek. Zoologická zahrada se stala nejnavštěvovanějším turistickým cílem východních Čech. 

V ZOO právě probíhá oblíbený Týden duchů. Od soboty sem proudí tisíce návtěvníků. Připraveno je v rámci akce přes 10 tun dýní k vydlabání. Ty poté zdobí zahradu. Vedení prosí všechny návštěvníky, aby dýně neodnášeli, ale našli pro svůj výtvor místo právě v areálu. 

Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí, bude v sobotu 29. října strašidelná stezka. "Akce každoročně do zoo přiláká tisíce lidí, loni jich bylo přes 20.000. V roce 2020 se kvůli covidovým restrikcím nekonala," řekla Hradecké Drbně mluvčí zoo Zuzana Boučková.

Ohodnoť článek

Foto Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem

Štítky ZOO, Týden duchů, rekord, safari, zoologická zahrada, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, Východní Čechy, Přemysl Rabas, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvorská ZOO pokořila další metu, přišlo sem nejvíc lidí za třicet let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.