Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Týden duchů v ZOO, Drakiáda na Zvičině nebo Stezka korunami stromů. Kam o víkendu vyrazit?

Předposlední říjnový víkend nám naplánoval další vlnu babího léta. Teploty budou stoupat k devatenácti stupňům a počasí bude vybízet k výletům. Hradecká Drbna přináší tradiční přehled nejlepších víkendových událostí v regionu.

Týden duchů v ZOO ve Dvoře Králové nad Labem

Safari Park Dvůr Králové nad Labem zaplní od soboty při tradičním Týdnu duchů rekordních více než deset tun dýní. Lidé si z nich budou moci do neděle 30. října vydlabat dýňová strašidla. Vrcholem Týdne duchů, který je inspirovaný anglosaskou halloweenskou tradicí, bude v sobotu 29. října strašidelná stezka. "Akce každoročně do zoo přiláká tisíce lidí, loni jich bylo přes 20.000. V roce 2020 se kvůli covidovým restrikcím nekonala," řekla Hradecké Drbně mluvčí zoo Zuzana Boučková.

Drakiáda na Zvičině

Vítr v zádech si přejí organizátoři tradiční Drakiády na Zvičině, která vždy uzavírá sezónu. Účastníci se tuhle sobotu budou moci těšit na den plný zábavy s nabídkou regionálních produktů nejen z Podkrkonoší. Chybět tak nebudou oblíbené sladké pochoutky, pivo, medovina či káva nebo ručně vyráběná čokoláda. 

Stezka korunami stromů Krkonoše věnuje měsíc říjen seniorům

Pokud přemýšlíte, jak udělat radost prarodičům, strávit s nimi příjemný den, přijeďte na Stezku korunami stromů v Janských lázních. U příležitosti Mezinárodního dne seniorů můžete využít snížené vstupné a speciální menu v místní restauraci. Den seniorů celosvětově oslavíme 1. října, ale tradiční vstupenku 1+1 zdarma a zvýhodněné menu si na Stezce můžete se svými blízkými užít během celého října.

Mezinárodní den archeologie v muzeu a galerii v Jičíně

Regionální muzeum a galerie v Jičíně ve spolupráci s Ústavem pro archeologii FF UK Vás srdečně zvou na Mezinárodní den archeologie, který se uskuteční už tuto sobotu. Celý den se můžete těšit na archeologické dílny a workshopy, které se budou věnovat jídlu, textilní výrobě, oblékání, šperkům nebo výrobě keramiky na konci doby bronzové. Chybět nebude ani kovář a stanoviště antropologa. Připraveny budou i komentované prohlídky výstavy Bohové a hrdinové pozdní doby bronzové na Jičínsku a přednášky související s archeologickými výzkumy pod jičínskou nemocnicí.

Ohodnoť článek

Štítky Drakiada, Týden duchů, Královéhradecký kraj, akce, stezka, dýně, Stezka korunami stromů, zoologická zahrada, Dvůr Králové nad Labem, ZOO Dvůr Králové, Mezinárodní den archeologie, Jičín, Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, Stezka korunami stromů Krkon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden duchů v ZOO, Drakiáda na Zvičině nebo Stezka korunami stromů. Kam o víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.