Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

OBRAZEM: Jak bude vypadat nový parkovací dům Rožberk v Hradci Králové

Parkování na Slezském Předměstí v Hradci Králové by mohlo být o něco příjemnější. Na původním parkovišti vedle polikliniky se má začít stavět nový parkovací dům Rožberk. Ten pojme až 284 osobních aut. Jeho podobu nyní představil hradecký architekt Jaromír Chmelík a jeho kolegové.

Součástí klasických míst bude vyhrazeno i 30 parkovacích stání pro vozidla, která jezdí na zemní plyn. Jejich místo bude až na střeše domu. Hned vedle nich najde místo i několik rodinných vozů. Součástí parkovacího domu budou i čtyři elektro nabíječky a kolárna, do které se vejde 21 jízdních kol.  

Líbí se ti nový parkovací dům na Slezském Předměstí v Hradci Králové?

Celkem hlasovalo249 čtenářů

„V této lokalitě je dlouhodobý deficit parkovacích míst, výstavba parkovacího domu je zde proto přímo nutností. Sloužit bude jak místním obyvatelům, tak pacientům, zaměstnancům či návštěvníkům blízké polikliniky, hradeckého stavebního centra, ZUŠ Střezina nebo klienty Okresní správy sociálního zabezpečení,“ uvedl v tiskové zprávě primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

Výstavbu parkovacího domu má na starosti společnost ISP. Ta s městem v roce 2006 uzavřela koncesní smlouvu, ve které se k budování nových parkovacích míst zavazuje. Od té doby se v Hradci Králové podařilo postavit dva parkovací domy s celkovou kapacitou kolem 800 parkovacích míst.  

Role města je čistě o potřebných pozemcích, které se nacházejí pod novou budovou. „Jedná se o třináct pozemků o celkové rozloze 2117 metrů čtverečních, na kterých jsme na úterním zastupitelstvu schválili právo stavby,“ uvedl ve zprávě náměstek primátora Pavel Marek (ANO).  

V současné době se pro parkovací dům zpracovává potřebná dokumentace, která je nutná k získání stavebního povolení. Pokud se nikde nic nezaseknete, stavět se začne v roce 2024. V provozu by mohl být parkovací dům o rok později.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky parkovací, dům, Hradec Králové, Rožberk, Slezské Předměstí, parkování, vizualizace, kolárna, doprava, Chmelík, Alexandr Hrabálek, ODS, ISP Hradec Králové, a.s., Pavel Marek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Jak bude vypadat nový parkovací dům Rožberk v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.