Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

OBRAZEM: Jak bude vypadat nové autobusové nádraží ve Dvoře Králové nad Labem?

Dvůr Králové nad Labem vybralo vítězný návrh na podobu nového autobusového nádraží v centru města. Z architektonické soutěže nejlépe vzešel návrh ateliéru M2AU Brno. Původně nechtěla radnice vizualizaci nového nádraží zveřejnit. Nyní už je jeho podoba jasná.

„Porota oceňuje citlivou práci autorů s řešeným územím i úměrný charakter terminálu ve vztahu k velikosti města a frekvenci spojů. Pozorná práce s charakteristickými vlastnostmi místa je patrná nejen z rozhodnutí ponechat a využít stávající objekt i okolní hodnotnou zeleň, ale také z přesvědčivého rozvinutí a posílení pěší a cyklistické vazby do volné krajiny,“ uvedla mluvčí radnice Mirka Kameníková. na webu města.  

Město a výherce architektonické soutěže nyní čeká vyjednávání o podmínkách smlouvy. Předpokládá se, že by celá akce mohla vyjít na zhruba 70 milionů korun.   

Město Dvůr Králové nad Labem vlastní areál autobusového nádraží od konce roku 2019. V následujícím roce koupilo také zbývající nemovitosti. Vybudování nového dopravního terminálu je jednou z priorit aktualizovaného Akčního plánu Programu rozvoje města Dvůr Králové nad Labem na období 2016–2022. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové, nádraží, autobusové, rekonstrukce, vizualizace, podoba, dopravní, terminál, návrh, Dvůr Králové nad Labem, autobusové nádraží, Brno, ateliér, architektonická soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Jak bude vypadat nové autobusové nádraží ve Dvoře Králové nad Labem?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.