Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trutnov se chce zbavit vraků, zkouší to po dobrém

Po Trutnově zbytečně zabírají místa desítky vraků. O nepojízdná auta nikdo nejeví zájem. Město už s tím chce pohnout a vyhlašuje "vrakovou amnestii".

Auta, která v ulicích stojí i dlouhé roky, mají sice svého majitele, ale  ten s tím nic nedělá nebo ani neví, co dělat má. Nešvar, proti kterému chce zakročit Městská policie Trutnov. Občanům jde proto vstříc a nabízí pomoc s řešením.

Městská policie Trutnov si připravila novinku pro občany. Vyhlásila tzv. vrakovou amnestii. „V rámci pomoci a vstřícnosti vůči občanům Trutnova a vzhledem ke stále značnému množství dlouhodobě odstavených vozidel a vraků na území města jsme připravili proces ke zprostředkování likvidace takovýchto vozidel. Tímto pomůžeme usnadnit občanům auta ekologicky zlikvidovat a vyřadit z centrálního registru silničních vozidel,“ popisuje Radek Svoboda, ředitel Městské policie Trutnov.

Pokud se vlastník takového vozidla rozhodne konečně jednat, může požádat Městskou policii Trutnov o bezplatné zprostředkování odstranění vozidla z komunikace, jeho ekologickou likvidaci a následné vyřazení z registru silničních vozidel. Vyhne se tím případnému postihu za porušení zákona o pozemních komunikacích č. 13/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů. „Jedná se zejména o případy, kdy si vlastník nebo provozovatel vozidla není plně vědom důsledků plynoucích z odstavení takového vozidla, nebo kdy si není jistý postupem při jeho odstranění a likvidaci, případně jsou pro něj takové úkony komplikované,“ vysvětluje Radek Svoboda a dodává, že „dobrým příkladem může být situace, kdy vozidlo po svém manželovi zdědí postarší paní, která ani nemá řidičský průkaz, vozidlo nepoužívá a sama vůbec netuší, jaké povinnosti s tím souvisí. Vozidlo tak stojí zaparkované na sídlišti a zabírá parkovací místo.“

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Trutnov, vraková amnestie, nepojizdné auto, doprava, vrak, obecní policie, Radek Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov se chce zbavit vraků, zkouší to po dobrém  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.