Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nechte auto doma, MHD v Hradci pojede zdarma

Týden mobility je v plném proudu. Letos skončí ve čtvrtek 22.září. Cílem akce je upozornit na narůstající automobilovou dopravu ve městech.

Evropský týden mobility se koná od 16. do 22. září. Kampaň se již tradičně snaží upozorňovat na neudržitelný nárůst individuální automobilové dopravy ve městech a na různé způsoby jeho řešení. Je nejrozsáhlejší kampaní na světě, zabývající se udržitelnou mobilitou.  Cílem kampaně je podpořit zavádění opatření směřujících k udržitelné dopravě a motivovat občany vyzkoušet i jiné způsoby dopravy než automobil.

V Hradci králové se v rámci Evropského týdne mobility koná řada akcí.  V neděli se mohli zájemci připojit k cyklojízdě z Hradce králové do Josefova. Součástí byla i návštěva  Bastionu č. IV v josefovské pevnosti.  "Mezi další chystané akce patří třeba Pěšky do školy, Do práce na kole, 10 000 kroků, Den bez aut, Zažít město jinak, je jich spousta. Cílem je podpořit udržitelnou mobilitu. Co všechno zahrnuje tento pojem? Snažíme se upozornit lidi, aby využívali i jiný typ dopravy než individuální automobilovou dopravu. Což laicky řečeno znamená nedopravovat se do zaměstnání po jednom autem, ale vzít si třeba kolo nebo jet autobusem. Zkrátka využívat jiné typy dopravy, aby se trošku ulevilo dopravní situaci ve městě," uvedla v Českém rozhlase Hradec Králové Jana Svobodová z magistrátu.

K akci se připojí i hradecký Dopravní podnik. Ve čtvrtek 22. září se může každý svést MHD zdarma. Stačí nastoupit předními dveřmi a ukázat řidičák. 

Ohodnoť článek

Foto hradeckralove.org

Štítky Evropský týden mobility, MHD, Hradec Králové, zdarma, doprava, Jana Svobodová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechte auto doma, MHD v Hradci pojede zdarma  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.