Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Koupání na hradecké Flošně už je pasé, letní sezóna skončila

Hradecká Flošna bilancuje. Letní sezóna byla podle provozovatelů průměrná, a to i přesto, že přišlo o dost víc lidí než v té minulé. Už teď chystají provozovatelé novinky na příští rok.

Čtyři měsíce letos trvala letní sezóna na koupališti Flošna V Hradci Králové. Odstartovala 20.května a končí teď. Počty návštěvníků nejsou špatné. Dostaly se na číslo 84 tisíc. A přesto, že byla návštěvnost minulé sezóny překonána o 41 %, a to hlavně s ohledem na loňská covidová opatření, byla letošní sezóna nakonec průměrná.  Ty pravé návštěvnické žně byly přes čtyřmi lety.  V roce 2018 sem dorazilo 119 tisíc lidí. Na opačném konči žebříčku byl rok minulý, tady se číslo zastavilo na 59 tisících.

"Třináctá letní sezóna byla návštěvnostně tou nejvyrovnanější sezónou v historii areálu, který byl otevřen v květnu 2010. Návštěvnost v jednotlivých měsících, byla téměř totožná, červnová návštěvnost přesáhla 25 tisíc návštěvníků, červencová skončila těsně pod 28 tisíci a v srpnu navštívilo koupaliště 28 tisíc návštěvníků", uvedli v tiskové zprávě provozovatelé, tedy SNHK. Co je podstatné, během letošní sezóny nedošlo k žádným vážným úrazům a ošetřovány byly pouze drobnosti, jako jsou odřeniny a třísky.

Na konci srpna byla ve vstupu na koupaliště nainstalována automatická bezobslužná pokladna, kde si mohou návštěvníci nabíjet čipové hodinky a zakupovat vstupné. Pokladna je využívána návštěvníky hned od prvního dne instalace a v příští sezóně urychlí odbavování návštěvníků při vstupu na koupaliště. Mimo letní sezónu bude pokladna sloužit návštěvníkům Wellness studia Flošna, squashe, restaurace a fitness, protože tyto části areálu koupaliště Flošna jsou v provozu po celý rok.

Provozovatel koupaliště, Správa nemovitostí Hradec Králové, již nyní začíná připravovat další sezónu. Na příští rok je naplánováno rozšíření zastíněné plochy u dětského bazénu, přemístění dětského hřiště do klidnější části areálu a doplnění herních prvků na dětském hřišti. Ještě v říjnu by mělo být vypsáno výběrové řízení na zhotovitele této akce a vše by mělo být hotové před zahájením sezóny v příštím roce.  

Ohodnoť článek

Foto SNHK

Štítky Flošna, letní sezóna, koupaliště, koupání, konec sezóny, Hradec Králové, plavání, léto, Tepelné hospodářství Hradec Králové, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupání na hradecké Flošně už je pasé, letní sezóna skončila  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.