Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na hlavním nádraží v Hradci Králové šlo o život, do potyčky se vložila policie

Drama se odehrálo před hradeckým hlavním nádražím. Strážníci bojovali o život muže a zároveň likvidovali útočníky, ti kladli odpor, ale nakonec je policisté odvedli v policejních poutech.

Při běžné kontrole veřejného pořádku si hlídka městské policie všimla zaměstnance ostrahy, který před halou hlavního nádraží pronásledoval utíkajícího muže. Jeden ze strážníků využil zákonné výzvy „stůjte, městská policie“, aby utíkajícího zastavil. Ten uposlechl. Vzhledem k tomu, že byl z haly nádraží slyšet křik a řev, druhý strážník se neprodleně vydal k místu odkud vycházel. Byla přivolána i další hlídka městské policie.  "Před prodejnou s občerstvením byl druhý člen ostrahy v roztržce s cizincem. Když druhý strážník vyzval oba k zanechání svého jednání a prokázání totožnosti, cizinec na něj zaútočil. Strážníkovi nezbývalo nic jiného než použít donucovací prostředky," uvedla v tiskové zprávě Veronika Ludvíková z Oddělení prevence kriminality Městské policie Hradec Králové.

První strážník z hlídky i s prvním podezřelým mužem vstoupil do haly. Po spatření svého kumpána se mu rozběhl na pomoc. Strážník musel použít donucovací prostředky k zamezení aktivního útoku na svého kolegu. Po příjezdu další hlídky, strážníci podezřelé rozdělili a začali zjišťovat skutečný stav věci. Obsluha prodejny uvedla, že přišli dva cizinci. Jeden byl opilý, hlučný a sprostý, druhý obešel prodejní pult a vytáhl z vitríny zapečenou bagetu, kterou nezaplatil a odešel. Přivolaná ostraha začala s muži jednat. Po podání vysvětlení od obsluhy, přišla na řadu ostraha. 

"Ve chvíli, kdy strážník vstoupil do kanceláře ostrahy zjistil, že jeden její člen leží na zemi, v obličeji je modrý a nedýchá. Druhý člen ostrahy již volal zdravotnickou záchrannou službu. Strážníci okamžitě zajistili nepřímou masáž srdce a použili automatický externí defibrilátor," dodala Ludvíková. Ačkoliv přístroj nevyhodnotil potřebnost výboje, součinností strážníků, policistů i záchranářů se na místě podařilo muže po 30 minutách nepřímé masáže srdce oživit. Agresivní cizinec skončil na protialkoholní záchytné stanici a jeho kamarád, podezřelý z krádeže, byl předán k dořešení správnímu orgánu.
 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky Policie, zásah, Hradec Králové, strážníci, záchrana života, defibrilátor, hlavní nádraží, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohuslav Škoda

Vzhledem k tomu, že v místě oživování jsou kytky a svíčky, tak to asi nedopadlo nejlépe.

Sobota, 17. září 2022, 07:05Odpovědět

Libuše Šubrtová

Není uvedeno, o jaké cizince se jednalo.

Úterý, 13. září 2022, 13:28Odpovědět

Na hlavním nádraží v Hradci Králové šlo o život, do potyčky se vložila policie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.