Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VOLBY 2022: Nepřicházím jako ta, co všechno ví a zná, říká lídryně hnutí ANO Šandová

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Dnes vám představíme Janu Šandovou, která je lídryní hnutí ANO.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Hradci Králové budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů.   

Jana Šandová se v Hradci Králové nenarodila, ale od 15 let v krajské metropoli studovala. „Měla jsem respekt k tomuto krásnému městu, velmi jsem obdivovala architekturu, množství zeleně a vždy na mě dýchalo kouzlo Velkého náměstí,“ uvedla pro Drbnu. Následně nastoupila do zaměstnání a za nějakou dobu zde založila rodinu.  

Šandová pro redakci uvedla, že téměř 23 let denně sleduje to, co by se dalo ve městě zlepšit. Kde se město zabrzdilo a jak málo by stačilo k větší spokojenosti obyvatel. „Stále mám pocit, že je potřeba propojovat moudrosti předků, úctu k přírodě, a přitom se nezastavit před inovacemi dnešní moderní doby,“ napsala ve svých odpovědích. Podle jejích slov nenajde kandidát, který by neměl Hradec Králové rád.  

„Jako zdravotnice celý svůj život pomáhám lidem kolem sebe a snažím se vnímat jejich potřeby. To bych ráda přinesla i na radnici, spolu s vůlí komunikovat, hledat společná řešení a domluvit se. 

Nepřicházím, jako ta, co všechno ví, všechno zná, ale ta, která se denně setkává s lidmi a záleží ji na nich. Mám kolem sebe tým odborníků, s nimiž věřím, že můžeme Hradec výrazně rozvinout. Přirozeností jsem budovatelka, vizionářka s pozitivním přístupem k životu. Nejsem zvyklá hledat proč něco nejde, ale naopak jak to vyřešit. Ráda bych nabídla své síly, čas i nápady Vám, obyvatelům našeho krásného města. Budu ráda za Vaši důvěru i Váš hlas a udělám maximum, aby byl na radnici slyšet... 

Prosím přijďte volit ANO, ať je zase líp. Děkuji Vám za Vaši případnou podporu,“ uvedla Šandová.  

Podle Šandové Hradec Králové potřebuje tým zastupitelů, který odloží politikaření a ideologické půtky. Je třeba najít lidi, kteří budou skutečně řešit, jak Hradec Králové dál rozvíjet. „Na Hradci mi opravdu záleží. A právě proto vstupuji do městské politiky,“ říká lídryně hnutí ANO.  

Šandová patří k politikům, kteří podporují kumulaci funkcí v regionální a celostátní politice. Jako příklad uvádí hradeckého poslance za ANO a bývalého ředitele hradecké záchranky Jiřího Maška. „Vzhledem ke své pozici v Poslanecké sněmovně mohl intenzivně jednat o urychlení výstavby dálnic D11 a D35 a také díky jeho aktivitě se to podařilo, což přineslo výraznou úlevu hradecké dopravě,“ napsala politička.  

Upozorňuje však na to, že je třeba rozlišovat jednotlivé funkce. Podle jejího názoru je kumulace funkcí akceptovatelná pro zastupitele. Pro radní, náměstky a primátora nikoli.  

Volební program hnutí ANO 

Podle Šandové je třeba zaměřit se na běžné potřeby obyvatel města a komunikaci s komisemi místní samosprávy. „Osobně za nejdůležitější považuji obyčejné věci, na něž jako Hradečáci narážíme dnes a denně, opravené chodníky a silnice, upravené parky, místa k odpočinku, bezpečné přechody pro chodce a podobně,“ napsala redakci.  

Za samozřejmost považuje dostavbu fotbalového stadionu a dotažení inteligentního dopravního systému. Chce se zaměřit na infrastrukturu městských lesů nebo rekonstrukci školek. „Chceme prostě, aby se lidem ve městě lépe žilo,“ uzavírá Šandová.   

Kandidátní listiny registračnímu úřadu podaly hnutí ANO 2011, Česká pirátská strana, ČSSD, uskupení Hradec rozumem, koalice Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES, uskupení Hradečáci, uskupení Hradečtí kantoři a Nestraníci, lidovecká Koalice pro Hradec, KSČM, ODS, strana Roma Luma, hnutí Rozvíjíme Hradec, STAN, SPD a uskupení Změna pro Hradec a Zelení.    

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Jany Šandové

Štítky politika, komunální, volby, 2022, kandidát, lídr, kandidátka, primátor, Jana Šandová, vizitka, profil, Hradec Králové, ANO 2011, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, Hradecký demokratický klub, Jiří Mašek, ČSSD, ODS, KSČM, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Nepřicházím jako ta, co všechno ví a zná, říká lídryně hnutí ANO Šandová  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.