Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Devětkrát odsouzený za krádeže opět úřadoval. Kvůli drogám ho nebylo možné vyslechnout

Policii v Trutnově se podařilo zatknout zloděje, po kterém se dlouho pátralo. Osudnou se mu stala krádež elektrokoloběžky za zhruba 20 tisíc korun. Jedna z hlídek ho chytla přímo při jízdě na ní. Nakonec se ukázalo, že už v minulosti kradl v obchodech a má na kontě i pokus o krádež elektrokola za 140 tisíc korun. I proto skončil ve vazbě.

„Obviněnému klademe za vinu, že od trutnovského obchodního domu ze stojanu odcizil zámkem zajištěnou elektrokoloběžku v hodnotě téměř 20 tisíc korun,“ upřesňuje na policejním webu policie mluvčí Šárka Pižlová. V době zatčení byl muž pod vlivem drog a nebyl schopen vypovídat. Proto skončil na protialkoholní záchytné stanici.  

Dalším vyšetřováním policie přišla na to, že nejde o žádné neviňátko. Už v březnu letošního roku násilím vnikl do jedné zahradní chaty, kde si nabral nářadí za zhruba pět tisíc korun.  

Na začátku léta se pokusil ukrást i horské elektro za zhruba 140 tisíc korun. „Během krádeže byl vyrušen majitelem. „Jelikož v té době právě kolo přehazoval přes bránu, nechal ho tam viset a z místa utekl,“ uvedla mluvčí policie.  

Policie uvedla, že se jedná o recidivistu, který byl v poslední osmi letech devětkrát odsouzen za krádeže. Naposledy brány opustil v červenci loňského roku. „Je však patrné, že na něho pobyt ve vězení s největší pravděpodobností neměl žádný pozitivní vliv. Jedná se drogově závislého muže, kterého policisté velmi dobře znají. V současné době je bez domova a bez finančního příjmu,“ popisuje mluvčí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, zloděj, krimi, Trutnov, elektrokolo, koloběžka, vazba, drogy, vězení, odsouzený, recidivista, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devětkrát odsouzený za krádeže opět úřadoval. Kvůli drogám ho nebylo možné vyslechnout  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.