Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Z D35 se řidiči dostanou do Prahy jen přes Hradec Králové. ŘSD se pustilo do oprav křižovatky

Ředitelství silnic a dálnic se pustilo do jedné z největších dálničních rekonstrukcí letošního roku. Od pondělního rána silničáři opravují dálniční křižovatku, na které se potkává D11 a D35. Pro řidiče to znamená několikaminutové zdržení a zhruba desetikilometrovou zajížďku.

Největší komplikace čekají na řidiče, kteří přijíždí po D35 od Opatovic nad Labem a chtějí vyrazit směrem na Prahu. Nově musí sjet směrem na Hradec Králové, pokračovat k exitu 90 a v Kuklenách se otočit do směru vedoucí dopravu do hlavního města. 

V obou směrech je navíc třeba počítat s kolonami. Kvůli jízdě v jednom pruhu se čeká zpoždění od jednotek minut až do půl hodiny. Maximální povolená rychlost v místě prací je snížena na 80 kilometrů v hodině. 

„Touto rozsáhlou opravou vozovky chceme řidičům zajistit špičkovou kvalitu dálnice, kdy po opravě pojedou de facto po nové vozovce a navážeme tak na nové úseky D11 a D35, které byly zprovozněny v prosinci loňského roku,“ uvedla ve své zprávě pro novináře Petra Drkulová z regionální pobočky ŘSD.  

Vše do normálu by se mělo vrátit hned po opravách. Tedy 7. října letošního roku. Rekonstrukci mají na starosti společnosti Eurovia CS, Strabag a M-Silnice. Za práce jim Ředitelství silnic a dálnic zaplatí 243 milionů korun.  

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, D11, D35, rekonstrukce, oprava, křižovatka, dálniční, dálnice, Hradec Králové, Praha, Ředitelství silnic a dálnic, Opatovice nad Labem, Kukleny, Strabag, Eurovia CS, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z D35 se řidiči dostanou do Prahy jen přes Hradec Králové. ŘSD se pustilo do oprav křižovatky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.