Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Příští neděli se v Lázních Bělohrad otevře nová budova městského úřadu

Ode dneška přesně za týden, se úderem třetí hodiny odpolední v Lázních Bělohrad slavnostně otevře nová budova městského úřadu za téměř šedesát sedm milionů korun bez DPH. Dále také zrekonstruovaná část náměstí K. V. Raise. Na návštěvníky čekají i hudební vystoupení.

Program bude zahájen vystoupením před novou budovou městského úřadu Žesťovým souborem města Plzně. Následovat bude slavnostní zahájení a přestřižení pásky za účasti hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka a dalších hostů.

Ve čtyři hodiny se úřad otevře veřejnosti, která do něj bude moci nahlédnout až do půl osmé večer. V prvních chvílích si lidé budou moci užít návštěvu budovy za hudebního doprovodu kytaristy Vojtěcha Heřmana, který je přivítá ve vstupní hale.

Od půl páté uslyší návštěvníci na náměstí K. V. Raise jazzové a swingové melodie v podání skupiny Dolphin Jazz. Po ní vystoupí před budovou úřadu písničkář Miroslav Paleček, následovat bude Žesťový soubor města Plzně. S osmou hodinou večerní vypukne ohňostroj.

Projekt byl zpracován na základě architektonické soutěže. Práce na nové budově Městského úřadu stály téměř šedesát sedm milionů korun bez DPH. Finanční náklady u náměstí stály přes třináct a půl milionu korun. Stavba byla započata v květnu loňského roku. 

Budova městského úřadu

V hlavní části patra vznikl kulturní sál, který poslouží k jednání zastupitelstev kulturním akcím i svatbám. Ve druh polovině patra bude podatelna a informační centrum.

V budově je kromě schodiště také výtah.

Ve druhém nadzemním podlaží jsou umístěny kanceláře pro úředníky. Zázemí je tu pro odbor tajemníka, odbor vnitřních věcí a účtárna. Blíže k náměstí je prostor pro vedení města a sekretariát. „Zároveň zde bude ještě jedna zasedací místnost, která nám ve starých prostorách chybí. O tu jednu zasedačku se tam stále přetahujeme,“ sdělil již dříve starosta města Pavel Šubr (STAN). 

V posledním patře najdou klienti úřadu odbor investic a správy majetku s archivem, stavební odbor, nacházet se zde bude také IT oddělení, velký sklad a zázemí a kuchyňku pro zaměstnance.

Po čtyřletém úsilí vedení města a dříve městského národního výboru, bylo završeno vybudování nového úřadu, které nabídne důstojnější podmínky úředníkům, občanům města i klientům úřadu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Lázně Bělohrad

Štítky budova, nová, Lázně Bělohrad, otevření, dotace, veřejnost, městský úřad, obecní úřad, Plzeň, Martin Červíček, Miroslav Paleček, Královéhradecký kraj, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští neděli se v Lázních Bělohrad otevře nová budova městského úřadu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.