Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Cyklisté v Jaroměři dostanou novou cyklostezku. Půl kilometrová trasa povede podél Průmyslové ulice

Jaroměř staví zhruba půl kilometru dlouhou cyklostezku, která povede podél Průmyslové ulice. Cyklisté se tak bezpečněji dostanou od občerstvení U Matchy až na začátek zastavěné zóny kousek za jezem. Kompletně hotovo má být do konce prázdnin.

„Tímto krokem dojde zejména k výraznému zvýšení bezpečnosti chodců a cyklistů, kteří dnes musí použít poměrně úzký úsek ulice, kde může docházet ke střetu s motorovými vozidly,“ uvádí město na svém investičním webu.  

Město chtělo novou trasu pro cyklisty postavit hlavně kvůli bezpečnosti. I to byl argument, se kterým se radnice obrátila na Státní fond dopravní infrastruktury. Ten nakonec poskytl 3,4 milionu korun na její stavbu. Přimluvila se i Městská policie Jaroměř, Základní škola Josefov, také odbor dopravy a silničního hospodářství.  

S pracemi se začalo na začátku letních prázdnin a kompletně hotovo má být do konce srpna. „Společně s technickými službami města budou provedeny ještě úpravy okolí této nové cyklostezky, včetně výsadby ovocných stromů, umístění laviček a je uvažováno i o veřejném posezení s grilem. Poslední, co tomuto prostoru bude chybět, je veřejné osvětlení,“ uvádí zástupci města.  

Za zhruba půl kilometru dlouhou cyklostezku a její příslušenství radnice zaplatí zhruba 4,5 milionu korun. Většinu této částky pokryje zmiňovaný příspěvek ze státního fondu.  

Ohodnoť článek

Foto MU Jaroměř

Štítky Jaroměř, cyklostezka, nová, bezpečnost, doprava, Průmyslová, ulice, stavba, investice, cyklista, Státní fond dopravní infrastruktury, Josefov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté v Jaroměři dostanou novou cyklostezku. Půl kilometrová trasa povede podél Průmyslové ulice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.