Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie v Hradci Králové zastavila řidiče pod vlivem. Předložil falešný řidičák

Na Gočárově okruhu v Hradci Králové zastavila hlídka policie vozidlo, které řídil třiačtyřicetiletý cizinec pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška ukázala 0,6 promile alkoholu v dechu. Nepomohlo mu ani to, že předložil zfalšovaný řidičský průkaz.

Po provedení dechové zkoušky policie řidiči vysvětlila, že už nemůže pokračovat v jízdě. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a uložili kauci ve výši 25 tisíc korun. Celý případ následně předali správnímu orgánu. „Úředník magistrátu pojal podezření o pravosti průkazu, což následně přivolaná hlídka cizinecké policie prověřila a zjistila, že doklad je celkovým padělkem,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.  

Cizinec byl v České republice na základě schengenského víza, které mu bylo vydáno v Polsku. Tady byl obviněn z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, za což mu hrozilo až tříleté vězení.  

„V současné době proběhlo soudní řízení, při kterém byl cizinec odsouzen k podmíněnému tříměsíčnímu trestu odnětí svobody se zkušební dobou jednoho roku,“ uvedla Kormošová.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krimi, doprava, cizinec, Hradec Králové, řidičský, průkaz, falešný, soud, Cizinecká policie, Česko, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v Hradci Králové zastavila řidiče pod vlivem. Předložil falešný řidičák  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.