Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nízkopříjmové domácnosti mohou podávat žádosti o kotlíkové dotace

V Královéhradeckém kraji je aktuálně vyhlášena Výzva k předkládání žádostí o kotlíkovou dotaci pro nízkopříjmové domácnosti. Jejich příjem probíhá už od 15. června a potrvá až do konce srpna. Veškeré potřebné dokumenty jsou k dispozici na webových stránkách Královéhradeckého kraje.

Pro podání žádosti je potřeba zřídit účet v dotačním portále DOTIS, následně zaregistrovat žádost o kotlíkovou dotaci a vyplnit a odeslat žádost elektronicky. Na Krajský úřad Královéhradeckého kraje poté doručit podepsané žádosti včetně příloh.

Nové kotle, které jsou podporovány, jsou uvedeny v seznamu výrobků a technologií, který je k tomuto účelu veden Státním fondem životního prostředí ČR.

Infolinka v případě technických potíží s vyplněním žádosti: 722 960 675. K dispozici je od pondělí do pátku v časech od osmé hodiny ranní do čtvrté hodiny odpolední. 

Cílem je podpořit výměnu kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním, které nesplňují 3. a vyšší emisní třídu.

Dotazy lze posílat také na e-mail: kotlikovedotace@kr-kralovehradecky.cz

Termín registrace je stanoven na zítřek 10. srpna a následně 24. srpna v časech od desáté hodiny dopolední do druhé hodiny odpolední.

Elektronické vyplnění a odeslání žádosti v systému DOTIS je možné provést do dnešního dne. Následně od 11. srpna do 23. srpna a poté ještě od 25. srpna do 31. srpna. V poslední den je odeslání žádosti možné pouze do pravého poledne.  V ostatní dny je lze vyplnit a odeslat neomezeně.

Doručení listinné podoby žádostí na Krajský úřad Královéhradeckého kraje je možné uskutečnit do 24. srpna, v dalším termínu pak do 7. září a následně do 15. září.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vytapeni.tzb-info.cz

Štítky kotlíkové dotace, žádost, vyplnění, Krajský úřad KHK, Královéhradecký kraj, dotace, Státní fond životního prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nízkopříjmové domácnosti mohou podávat žádosti o kotlíkové dotace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.