Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO / VIDEO: Ve skalách na Broumovsku hořelo. Příčinou byla pravděpodobně nedbalost

, aktualizováno 22. července 2022, 9:37

Příčinou čtvrtečního lesního požáru u Božanova na Broumovsku byla zřejmě nedbalost. Hasiči v místě našli ohniště. Odpoledne tam zasahovalo devět jednotek hasičů, včetně polských. Hořelo v blízkosti česko-polské hranice, vypomáhal i policejní vrtulník s bambivakem pro letecké hašení. Událost bude pravděpodobně beze škody.

Informaci o požáru dostali hasiči krátce před 15:00, před 18:00 byl požár lokalizován. "Plocha požáru sice nebyla příliš velká, odhadem asi na 20 krát 30 metrů, šířil se ale ve velmi prudkém stoupání mezi skalami v nepřístupném terénu. To vše v kombinaci s tropickými teplotami zásah hasičům velmi ztěžovalo. Zásah jsme ve večerních hodinách ukončili, ráno požářiště zkontrolujeme, jestli nedochází ke skrytému šíření i mezi skalními průrvami," informovala dnes na webu mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Velitel zásahu povolal na pomoc vrtulník Letecké služby Policie ČR. Hašení pomocí letecké techniky pomohlo dostat hasičům větší množství vody i do těch jen velmi těžko přístupných míst. Plnění bambivaku zajišťovaly jednotky na české straně. Zároveň museli hasiči dostat do míst požáru mezi skály dopravní vedení pro přepravu vody. "Polští hasiči poskytovali součinnost jak při hasebních pracích, tak při plnění vrtulníku," uvedla Götzová.

Při události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Broumov a dobrovolní hasiči z Božanova, Broumova, Meziměstí, Teplic nad Metují a čtyři jednotky požární ochrany z Polska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Fanta | HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, Polsko, požár, příroda, Broumovsko, skála, Božanov, Letecká služba Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO / VIDEO: Ve skalách na Broumovsku hořelo. Příčinou byla pravděpodobně nedbalost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.