Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město omezí parkování kamionům a autobusům na Flošně. Více místa bude pro osobní vozidla

Hradecká radnice se rozhodla, že upraví způsob parkování na ploše u koupaliště Flošna v Malšovicích. Technické služby na parkoviště rozmístí betonové zábrany a dopravní značky. Tím tak prakticky omezí parkování kamionům a autobusům na části směrem k Malšovicím. Nově tak vznikne 74 parkovacích míst pro další osobní vozidla.

„Parkovacích míst je v Hradci Králové nedostatek, každé nové tedy pomůže, natož sedm desítek. Nevidíme důvod, aby v blízkosti historického centra města a městského koupaliště bylo odstavné parkoviště pro kamiony,“ obhajuje v tiskové zprávě nápad primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). 

Město na úpravu systému parkování u Flošny získalo veškerá povolení. Technické služby už mají vybranou společnost, která vyrábí nová betonová svodidla. Ta budou umístěna do spodního cípu parkoviště, kde byla většina kamionů odstavená. V některých chvílích zabíralo plochu i 15 nákladních aut v jednu dobu.  

„Město nemá žádnou povinnost zřizovat zázemí pro odstavení kamionů, to je záležitost jejich provozovatelů, případně ŘSD v rámci výstavby tranzitních komunikací,“ uvedl ve zprávě náměstek Pavel Marek (ANO). 

Po úpravách bude mít tato plocha pro parkování zdarma v blízkosti historického centra kapacitu 520 míst plus dvacet pro invalidy. Za změnu parkování radnice zaplatí půl milionu korun. Většina nákladů padne na výrobu zmíněných betonových svodidel.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hembal.cz

Štítky Flošna, Hradec Králové, parkování, doprava, autobus, kamion, omezen, zákaz, záchytné, koupaliště, Malšovice, Alexandr Hrabálek, ODS, Pavel Marek, Ředitelství silnic a dálnic, ANO 2011, osobní vůz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město omezí parkování kamionům a autobusům na Flošně. Více místa bude pro osobní vozidla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.