Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Zloděj chtěl ukrást nastartované auto i se spolujezdkyní. Ta mu vypnula motor

Zvláštní chování šestatřicetiletého zloděje řešila policie v Kostelci nad Orlicí. Ten se rozhodl ukrást nastartované auto od jedné čerpací stanice. Neodradila ho ani přítelkyně řidiče, která v době krádeže seděla na sedadle spolujezdce. Díky její pohotové reakci s autem neodjel. Svědci celé události ho na místě zadrželi do příjezdu policie.

„Řidič nechal nastartovaný automobil a odešel do provozovny čerpací stanice pro jídlo, zatímco jeho přítelkyně čekala ve vozidle,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Majerová. V tu chvíli do vozu nastoupil cizí muž, který se rozhodl s ním odjed.  

Překvapená žena na sedadle spolujezdce zachovala chladnou hlavu a vypnula motor. Následně z auta vystoupila a začala volat o pomoc. To uslyšel náhodný svědek, který se před vozidlo postavil a zabránil tak jeho ukradení.  

Vylekaný zloděj se nakonec rozhodl, že z místa uteče. To se mu však nepodařilo. Svědci ho na místě zadrželi a zavolali policii. “Po příjezdu policisté muže zadrželi a po provedených úkonech eskortovali do policejní cely,“ uvedla Majerová.  

Policie mu v takzvaném super zkráceném přípravném řízení sdělila podezření ze spáchání přečinu neoprávnění užívání cizí věci. O pár dní později byl za své chování podmínečně odsouzen.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, Kostelec nad Orlicí, Rychnovsko, čerpací, stanice, spolujezdkyně, pokus, muž, auto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj chtěl ukrást nastartované auto i se spolujezdkyní. Ta mu vypnula motor  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.