Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bouře s deštěm v Královéhradeckém kraji lámala stromy. Hasiči měli 40 výjezdů

Bouře se silným větrem a deštěm v noci na dnešek v Královéhradeckém kraji lámala stromy. Hasiči v několika případech čerpali vodu nebo kontrolovali ucpané kanalizace. Především odstraňovali stromy popadané na silnice. Od středečního večera do dnešního rána měli asi 40 výjezdů. Při bouřkách nebyl nikdo zraněn, uvedli hasiči na twitteru. Bez elektřiny bylo dnes ráno v kraji asi 800 domácností, uvedli energetici.

Energetici v kraji k dnešním 07:00 v kraji evidovali dvě poruchy na vedení vysokého napětí, a to na Jičínsku. "Na odstraňování poruch pracujeme, dodávku chceme obnovit co nejdříve," uvedla regionální mluvčí společnosti ČEZ Šárka Lapáčková Beránková.

Nejvíce vody za posledních 24 hodin napršelo ve Vlčicích u Trutnova, kde od středečního rána spadlo téměř 80 litrů vody na metr čtverečný. Kromě Trutnovska nejvíce pršelo na Rychnovsku v Orlických horách, například na Zakletém vrchu spadlo téměř 60 litrů vody na metr čtverečný. V Hradci Králové za posledních 24 hodin napršelo 36 litrů vody na metr čtverečný.

Silné deště vzedmuly hladiny řek v Královéhradeckém kraji, ale povodňových stupňů nedosáhly. Například hladina Cidliny v Novém Bydžově stoupla pětinásobně k téměř jednomu metru. Hranice prvního povodňového stupně v Novém Bydžově je 150 centimetrů, dnes ráno měla hladina Cidliny 65 centimetrů, vyplynulo z dat Povodí Labe.

S příchodem dešťů vodohospodáři zvýšili odtok z labské přehrady Les Království u Dvora Králové nad Labem. Ve středu hodinu před polednem zvedli odtok na 4,5 metru krychlových za vteřinu z předchozích 2,6 metru krychlových. Hladiny vody v přehradě od středečního rána stoupla přibližně o půl metru.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Albrecht Fietz | Pixabay

Štítky ČR, počasí, hasiči, energie, bouře, Královéhradecký, 2.VERZE, strom, Královéhradecký kraj, Twitter, ČEZ, okres Jičín, Nový Bydžov, Cidlina, Povodí Labe (státní podnik), Trutnov, Vlčice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouře s deštěm v Královéhradeckém kraji lámala stromy. Hasiči měli 40 výjezdů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.