Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Turisté v kraji mají největší zájem o Safari Park. Na vrcholu žebříčku je i stezka v korunách nebo Sněžka

Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem, Adršpašské skály a lanovka na Sněžku v Peci pod Sněžkou. To jsou tři nejnavštěvovanější turistické cíle v Královéhradeckém kraji. Východočeská zoologická zahrada se dokonce umístila na šestém místě v rámci celorepublikového měření. Je tak navštěvovanější než například Pražský Hrad.

Společnost Czech Tourism vydala žebříček nejnavštěvovanějších turistických atrakcí v roce 2021. V aktuálních číslech je vidět pokles návštěvnosti během pandemie. V meziročním srovnání bylo na některých místech i o 20 procent méně turistů.  

„Zahraničních turistů bylo v roce 2021 kvůli covidu-19 výrazně míň, logicky se propadl i zájem o Hrad, podobně jako to bylo v pandemickém roce 2020. V dané době se naopak radikálně zvýšil a stále si drží vysokou pozici zájem cestovatelů o přírodu, zejména české hory,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget

Během letošního roku se předpokládá, že do České republiky dorazí zhruba pět milionů návštěvníků ze zahraničí. Chybět však budou turisté z Ruska a Asie, které tvoří zhruba 20 procent zahraniční klientely. 

V hradeckém kraji bodovala zoo i stezka v korunách  

Nejnavštěvovanějším místem v Královéhradeckém kraji zůstává Safari Park ve Dvoře Králové nad Labem. Ten během loňského roku navštívilo 543,7 tisíce lidí. V meziročním srovnání dokonce o 21 procent více. 

Na druhém místě jsou Adršpašské skály. Do nich přijelo 230 tisíc turistů. Na třetím místě je lanová dráha na Sněžku v Peci pod Sněžkou. I ta zaznamenala meziroční pokles. V roce 2021 ji použilo celkem 202 tisíc turistů.  

Na dalších místech je Stezka korunami stromů Krkonoše v Janských lázních, Prachovské skály, Kuks, Staré Hrady, rozhledna ve Velké Deštné nebo zámek v Dětenicích.  

V celorepublikovém měřítku nejvíce turistů přijelo na Petřín. Konkrétně na lanovou dráhu na Petřín. Tu využilo víc než milion turistů. Následovala Zoologická zahrada v pražské Troji s cca 963 tisící návštěvníky. Východočeská zoologická zahrada se umístila na šestém místě.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Safari Park, stezka, korunách, Adršpach, Královéhradecký, kraj, žebříček, turisté, počet, CzechTourism, ZOO Dvůr Králové, Sněžka, zoologická zahrada, lanová dráha, Královéhradecký kraj, Dvůr Králové nad Labem, Pec pod Sněžkou, Pražský hrad, Adršpašsko-tep

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté v kraji mají největší zájem o Safari Park. Na vrcholu žebříčku je i stezka v korunách nebo Sněžka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.