Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mountfield zůstává v Hradci Králové minimálně do roku 2026. Město prodloužilo smlouvu

Hráči i fanoušci hradeckého hokeje mají jistotu, že klub v Hradci Králové zůstane i v následujících letech. Zastupitelé města odsouhlasili prodloužení smlouvy o další sezony. Mountfield bude hrát pod Bílou věží minimálně do roku 2026.

 „Myslím si, že extraliga je tím, co Hradec chce, co Hradec potřebuje a co lidi baví. Jsem proto rád, že zastupitelé podpořili prodloužení smlouvy o další dva roky a zajistili tak pokračování hokejové extraligy až do sezóny 2025/2026,“ uvedl v tiskové zprávě primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).  

K prodloužení smlouvy mezi hokejovým klubem a městem došlo díky dodatku. Ten obsahuje i navýšení maximální částky na provoz zimního stadionu. Místo 8,5 milionu radnice zaplatí 15,5 milionu ročně. „Hokejistům v mládežnických kategoriích jsme zároveň navýšili dotaci na využívání ledové plochy o 600 tisíc korun,“ dodává primátor. 

Ceny energií a inflace se pravděpodobně projeví i v cenách pronájmu ledové plochy. Nový ceník budou projednávat radní na svém červencovém zasedání. Město by tak alespoň částečně mohlo pokrýt o sedm milionů korun vyšší částku na provoz stadionu.  

Rekonstrukce zimního stadionu nebude. Hradec Králové měl roky peníze, teď nemá žádné

Zimní areál pro lední hokej v Hradci Králové funguje už přes 50 let. V současnosti však nestíhá držet krok s moderní dobou. Například dorostenci mají šatny stále v mobilních buňkách. O modernizaci stadionu se na radnici mluvilo dlouhá léta. Tak...

Mountfield HK hraje v nejvyšší hokejové soutěži od sezony 2013/2014. Za tu dobu klub nejlépe skončil v roce 2017, kdy se dostal na třetí místo. Osudnou byla tenkrát prohra s HC Kometou Brno. V loňské extralize Hradec Králové skončil ve čtvrtfinále, kdy nedokázal přetlačit BK Mladou Boleslav. Od roku 2019 je kapitánem Radek Smoleňák.  

“Letošní sezóna byla velmi vydařená. Hokejisté si vedli skvěle, s předstihem si zajistili vítězství v základní části a získali Prezidentský pohár. Velký podíl na tomto úspěchu mají kromě hráčů, trenérů a celého realizačního týmu také hradečtí fanoušci,“ uzavírá primátor Hrabálek.  

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, Hradec Králové, hokej, extraliga, soutěž, plán, smlouva, sezona, sport, Mountfield Hradec Králové, primátor, Alexandr Hrabálek, Bílá věž (Hradec Králové), Extraliga ledního hokeje, ODS, Radek Smoleňák, HC Kometa Brno, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield zůstává v Hradci Králové minimálně do roku 2026. Město prodloužilo smlouvu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.