Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecký kraj modernizuje rehabilitační centrum v Hostinném. Za práce celkem zaplatí 36 milionů

Královéhradecký kraj se rozhodl, že zmodernizuje Rehabilitační ústav Hostinné. S rekonstrukcí se začal už v minulém roce. Skončit by měla během příštího roku. Hejtmanství za práce zaplatí celkem 36 milionů korun, které bude uvolňovat postupně. První etapa skončí letos, vyjde na 15 milionů korun.

„V první etapě bylo doposud proinvestováno osm milionů korun,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí hejtmanství Dan Lechmann. Tato část je především za zařízení a vybavení.  

Před koncem roku už firmy dodaly například rehabilitační mechanické motodlahy, pohybový trenažer, přístroje pro rehabilitaci, elektroléčbu či magnetoterapii a další rehabilitační a kompenzační pomůcky. Za zbytek peněz v rámci první etapy hejtmanství pořídí 75 polohovacích lůžek.  

V rámci druhé etapy se nakoupí dalších 88 polohovacích lůžek čtyři přenosné defibrilátory, dynamické chodníky se závěsným systémem pro analýzu a nácvik chůze a další trenažery a pomůcky pro rehabilitaci. 

Rehabilitační centrum Hostinné má dlouhodobou naplněnost kolem 95 procent. „To vyžaduje stálou obnovu a také modernizaci vybavení," uvedl v tiskové zprávě radní pro zdravotnictví Zdeněk Fink (HDK). 

Ústav vznikl z léčebny dlouhodobě nemocných. Byla postavena v letech 1886 až 1889 a sloužila jako nemocnice. Od roku 2009 po rekonstrukci původní budovy funguje celý komplex jako lůžkové zařízení následné rehabilitační péče se 159 lůžky. Součástí ústavu je pracoviště hyperbarické oxygenoterapie. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BAK

Štítky Hostinné, rehabilitační, centrum, rekonstrukce, modernizace, investice, Královéhradecký, kraj, hejtmanství, Královéhradecký kraj, Hudební divadlo Karlín, Léčebna dlouhodobě nemocných, Zdeněk Fink

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj modernizuje rehabilitační centrum v Hostinném. Za práce celkem zaplatí 36 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.